Поділитись:

У Луцьку на маршрутках працюють неоформлені водії

Понеділок, 20 травня 2024, 11:05
У Луцьку на маршрутках працюють неоформлені водії

У Луцьку в компанії-перевізника, яка обслуговує низку маршрутів у місті, виявили тринадцять неоформлених офіційно працівників.

Про це пише Insider media.

На Волині працівники Державної служби України з безпеки на транспорті спільно з фахівцями інспекції з питань праці провели перевірку у сфері громадських перевезень.

В межах перевірки проводили профвідвідування, які спрямовуються на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків.

Перевірка виявила низку порушень. Зокрема, в перевізника компанії «Транссіті», який обслуговує маршрути № 1, 26A, 26, 31 та 57 на території Луцької громади, виявили 13 непрацевлаштованих осіб.

Зауважимо, за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору передбачена відповідальність у розмірі 10 мінімальних заробітних плат в разі виявлення порушення вперше. Якщо інспектор протягом дворічного терміну виявляє схоже порушення у цього ж роботодавця, то відповідальність становить 30 мінімальних заробітних плат.

«Так само передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 8,5 тисяч гривень. За результатами перевірки оформляються матеріали, які скеровуються до суду і суд вирішує питання штрафних санкцій щодо роботодавців, які є порушниками трудового законодавства», – розповіли в Укртрансбезпеці.

Нагадаємо: раніше у Луцьку поскаржилися на «Транссіті» через те, що вони, мовляв, закупили погані автобуси, які «скидають температуру» від мотора в салон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів