Поділитись:

На Волині браконьєри наловили риби на майже 300 тисяч гривень (фото)

Понеділок, 20 травня 2024, 14:57
На Волині браконьєри наловили риби на майже 300 тисяч гривень (фото)

На Волині на річці Турія зловили трьох браконьєрів, яки незаконно виловили риби на майже 300 тисяч гривень.

У неділю, 19 травня, інспектори рибпатруля спільно з поліцейськими відпрацювали повідомлення на телефон «гарячої лінії» щодо незаконної риболовлі на річці Турія, біля села Велимче Ковельського району.

Виявили трьох місцевих жителів, які «здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів в період нересту за допомогою забороненого знаряддя лову, виготовленого з сіткоснастевого матеріалу».

Порушники добули з води:

  • лин – 4 екземпляри,
  • плоскирка – 3 екземпляри,
  • плітка звичайна – 10 екземпляри,
  • щука звичайна – 68 екземпляри,
  • окунь звичайний – 6 екземпляри,
  • минь річковий – 15 екземпляри (занесений до Червоної книги України),
  • сомик карликовий коричневий – 41 екземпляри.

Рибному господарству України завдані збитки на суму 288 561 грн. Рибоохоронці склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Працівники слідчо-оперативної групи здійснили огляд місця події та внесли відомості до ЄРДР. Незаконне знаряддя лову та виловлену рибу вилучели.

Довідково:

 

Минь річковий – прісноводна риба родини миневих. Через малу чисельність з 2009 року занесений до Червоної книги України як вразливий вид, тому його вилов на території нашої держави заборонений протягом усього року.

Причиною зникнення цього виду є зміни гідрологічного, хімічного, біологічного режимів водойм, спричиненої гідротехнічним будівництвом; забрудненням води та надмірним браконьєрським виловом.

Розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження за один екземпляр незаконно виловленого миня річкового складає 330 грн.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що в області діє щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів:

  • з 1 квітня по 10 червня – на озерах, ставках;
  • з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок (стариці русел, заплави);
  • з 1 квітня по 9 червня – на водосховищах області.

Громадян закликають бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

«Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 7840», – закликали у рибпатрулі.

На Волині браконьєри наловили риби на майже 300 тисяч гривень (фото)На Волині браконьєри наловили риби на майже 300 тисяч гривень (фото)На Волині браконьєри наловили риби на майже 300 тисяч гривень (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів