Поділитись:

За роботу взимку Гунчик поставив комунальникам "трійку"

П'ятниця, 14 квітня 2017, 08:46
За роботу взимку Гунчик поставив комунальникам «трійку»

Спрацювали на "трієчку" – зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик про роботу комунальників.

Так оцінив Губернатор роботу житлово-комунальних служб області в опалювальний сезон 2016-2017 років, – повідомляє відділ інформаційної поілтики ОДА.

Зі слів начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрія Пирога, підготовка до опалювального сезону проходила в складних умовах, в основному – через брак коштів. 4 жовтня розпочали подачу тепла. Зокрема, 1 636 житлових будинків опалювали централізовано, практично всі 869 котелень працювали безперебійно. Як наслідок, тепло було у всіх дошкільних навчальних закладах, закладах освіти, науки та охорони здоров'я, підприємствах та установах області.

Своєю чергою, працівники управління ЖКХ щоденно моніторили ситуацію на місцях. Аварії, що виникали, ліквідовували у встановлений законодавством термін.

В той же час виникали проблеми, серед яких: невчасна посипка тротуарів соляно-піщаною сумішшю та розчистка прибудинкових територій через відсутність малогабаритної техніки, застарілість тепло- та електромереж тощо.

Володимир Гунчик ще раз акцентував увагу на тому, що з очисткою доріг та прибудинкових територій відповідну служби зазвичай запізнювались на день-два. Окрім того, протягом декількох років не вдається спонукати міські, районні структури влади ефективно працювати у цьому напрямку. А незабаром ситуація докорінно зміниться: з 1 січня 2018 року дороги місцевого значення передадуть на обслуговування місцевої влади і віднині вони дбатимуть про їх обслуговування.

Незважаючи на те, що зима скінчилась, розпочинається підготовка до нового опалювального сезону 2017-2018 років. Тому представники органів влади на місцях повинні до 1 травня 2017 року розробити конкретні заходи з підготовки житлово-комунальних об'єктів бюджетної сфери

Надрукувати
мітки:
коментарів