Поділитись:

Підприємство з Дніпра відсудило у волинської фірми 90 тисяч за "товар, якого не було "

П'ятниця, 14 квітня 2017, 17:48
Підприємство з Дніпра відсудило у волинської фірми 90 тисяч за

Дніпровське підприємство "Завод засобів механізації аеропортів" відсудило у волинської фірми 92 тисячі гривень за те, що остання, отримавши перерахунок, не доставила товари.

Про це сказано в рішенні Господарського суду Волинської області від 5 квітня 2017 року.

ПАТ "Завод засобів механізації аеропортів", що розташований у місті Дніпро, подав позов до волинського ТзОВ "Трейдмікс" про стягнення 92 270 гривень

Згідно з даними Єдиного державного реєстру, ТОВ "Трейдмікс", зареєстроване у місті Горохів Волинської області, займається оптовою торгівлею інших проміжних продуктів (пластмасами в первинних формах, гумою, текстильними волокнами, папером і картоном у великих партіях, дорогоцінним камінням та іншими проміжними продуктами, крім сільськогосподарських). Засновником фірми є Черемісов Сергій Вячеславович. Статутний капітал – 10 тисяч гривень.

Щодо ПАТ "Завод засобів механізації аеропортів", що розташоване у місті Дніпро Дніпропетровської області, то підприємство займається металоконструкціями будь-якої складності і їх монтажем, проектуванням, розробкою, виробництвом і монтажем ангарів та швидкоспоруджуваних будівель будь-яких розмірів, складними просторовими конструкціями, резервуарами будь-якої складності тощо. Директором підприємства є Білоус Валерій Павлович.

У період із 3 червня 2016 року до 4 липня 2016 року дніпровська фірма перерахувала "Трейдміксу" на підставі рахунків-фактур грошові кошти на загальну суму 90 516 гривень. Таким чином, виставивши рахунки та оплативши їх сторони уклали договір підряду у спрощений спосіб. Такого ж висновку дійшов Вищий господарський суд України у постанові № 21/5005/14068/2011 від 11.05.2012 року.

ПАТ "Завод засобів механізації аеропортів" свої зобов'язання щодо оплати визначених сторонами послуг здійснив, перерахувавши на рахунок відповідача відповідну суму, а "Трейдмікс" послуги не надав.

У вересні 2016 року на адресу волинської фірми був надісланий лист-вимога про повернення грошових коштів. Конверт із повідомленням був повернутий дніпровському підприємству через місяць із позначкою "за закінченням терміну зберігання".

Відтак, докази того, що горохівський "Трейдмікс" виконав обумовлені підрядні роботи, у матеріалах справи відсутні. Господарський суд Волинської області вирішив задовольнити позов частково, стягнувши з ТОВ "Трейдмікс" на користь ПАТ "Завод засобів механізації Аеропортів" 90 516 гривень попередньої оплати та 1 569 гривень зі сплати судового збору.

Надрукувати
мітки:
коментарів