Поділитись:

"Волиньобленерго" погрожує "Луцькводоканалу" відключенням через мільйонні борги

Середа, 19 квітня 2017, 10:00
«Волиньобленерго» погрожує «Луцькводоканалу» відключенням через мільйонні борги

"Волиньобленерго" погрожує залишити КП "Луцькводоканал" без електропостачання, якщо комунальне підприємство не погасить перед ними мільйонну заборгованість.

Таку заяву озвучив представник Луцької міської філії ПАТ "Волиньобленерго" на оперативній нараді в Луцькраді 19 квітня.

Він заявив, що "Луцькводоканал" вже упродовж 3 місяців боргує їм 8,5 мільйона гривень і на численні звернення енергетичного підприємства жодним чином не реагує.

Представник "Волиньобленерго" звернувся до керівництва міської ради: "Прошу, до 11 години вийдіть на керівництво і проведіть переговори щодо термінів погашення заборгованості. В іншому випадку "Волиньобленерго" відключить постачання. Ми готувалися цілу ніч".

З його слів, внаслідок припинення постачання енергії без водопостачання повністю залишиться Омелянівський водозабір і база "Луцькводоканалу" на Січовій, частково обмежені будуть КНС-5, КНС-5а, КНС-6.

Натомість директор "Луцькводоканалу" Іван Корчук зауважив, що так склалася ситуація.

"Така ситуація виникла ще внаслідок програм 2015-2016 року в результаті того, що тарифи не відповідали собівартості. Якщо по заборгованості, яка була на 1 січня 2016 року в державному бюджеті були передбачені кошти для погашення, то по 2016 році немає ніяких надходжень", – каже він.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що після оперативної наради заплановано переговори, де проблему, що виникла, мають вирішити.

Надрукувати
мітки:
коментарів