Поділитись:

На Волині благодійний фонд незаконно "поселився" в гімназії

Середа, 19 квітня 2017, 15:15

Маневицька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом до Волинського благодійного центру "Тавифа плюс", аби зобов'язати центр звільнити й повернути частину будівлі загальноосвітній школі № 2 – гімназії ім. А.П. Бринського.

У грудні 2010 року між відділом освіти та науки Маневицької районної державної адміністрації і благодійним центром було укладено договір оренди цього приміщення, – повідомляє прес-служба прокуратури.

Термін дії договору збіг у листопаді 2013 року. Проте орендар продовжує і досі використовувати частину будівлі загальною площею 204 кв.м. й вартістю майже 330 тис. грн без будь-яких правових підстав, не платить орендної плати і не реагує на вимоги адміністрації навчального закладу щодо звільнення приміщень.

При цьому майно школи використовується для здійснення діяльності, жодним чином не пов'язаної з навчальним процесом, що погіршує умови навчання дітей та може негативно впливати на навчальний та виховний процес.

Зважаючи на те, що уповноважені органи не вживають належних заходів щодо захисту комунального майна від нецільового використання, у ситуацію втрутилася прокуратура.

Прокурори в суді наполягатимуть на поверненні приміщення навчальному закладу.

Надрукувати
мітки:
коментарів