Поділитись:

Волинські шахтарі збираються на переговори до Гунчика

Вівторок, 02 лютого 2016, 13:05
Волинські шахтарі збираються на переговори до Гунчика

Голови профспілок трьох нововолинських копалень – "Бужанської", №1 та №9 "Нововолинська" – члени створених ініціативних груп, керівництво шахт та міський голова Віктор Сапожніков зустрінуться 2 лютого з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком.

Основна тема зустрічі – заборгованість із заробітної плати гірникам, ‒ інформує видання БУГ.

Не братиме участі у переговорах із головою ОДА лише шахта №10. Гірники шахти №1 "Нововолинська", хоч наразі не мають проблем з отриманням коштів, вирішили виявити шахтарську солідарність та підтримати колег.

На зустріч прибудуть і представники місцевої влади Нововолинська, зокрема мер міста Віктор Сапожніков.

Крім невиплати зарплати також підніматимуться питання зміни кадрів на ДП "Волиньвугілля" та подальшої долі вугільних підприємств.

"Буде розмова про зміну керівництва на "Волиньвугіллі", що напряму пов'язане з заборгованістю із заробітної плати шахтарям. Однак найважливішою проблемою лишається останнє", – відзначив профспілковий лідер шахти №9 Василь Гура.

Нагадаємо, що 90% за жовтень і більше 70% за грудень становить заборгованість із заробітної плати на копальнях №9 "Нововолинська" та "Бужанська". Попередньо гірники повідомляли, що готуються до протесту.

Надрукувати
мітки:
коментарів