Поділитись:

У Луцьку працюють над картою міста для людей з вадами зору

Четвер, 20 квітня 2017, 19:04

У Луцьку працюють над розробкою тактильної карти історичної частини міста.

З лютого група працювала над кольоро-графічним вдосконаленням карти і її адаптацією для людей з порушенням зору, – повідомляють у Facebook.

Результатом роботи є графічне зображення карти, виконане у відповідному масштабі. До створення доєднався начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич, який допоміг із визначенням найбільш цікавих туристичних об'єктів і розробкою туристичного маршруту.

Нагадаємо: луцький проект переміг у конкурсі малих грантів DREAMactions. На його реалізацію виділять до 5 тисяч доларів.

Конкурс малих грантів вже вдруге організовують CANactions та WNISEF. Конкурс є відкритим та направлений на підтримку урбаністичних проектів, що спрямовані на втілення певних міських перетворень. Конкурс проводиться на території України, офіційною мовою є українська. Гранти у розмірі 5 тисяч доларів надають максимум десяти переможцям, які обирає авторитетне журі.

Цьогоріч грантову підтримку отримають 10 проектів, зокрема реалізують тактильну карту історичної частини Луцька для людей із вадами зору. Координатор проекту – Дмитро Авраменко.

Метою цього проекту є створення сприятливого середовища для життєдіяльності людей із вадами зору (cліпих та слабозорих). До тактильної карти міста також розроблять аудіосупровід.

Надрукувати
мітки:
коментарів