Поділитись:

"80 % рештків тварин із заводів Мартиняка", – Ігор Гузь про ковельський "Ветсанзавод"

Субота, 22 квітня 2017, 15:27

Народний депутат Ігор Гузь повідомив, що 80 % тваринних рештків на ковельському державному заводі кормових додатків "Ветсанзавод" – це сировина із заводів бізнесмена й нардепа Сергія Мартиняка.

Про це стало відомо в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь" у п'ятницю, 21 квітня.

"Це не просто шкідливо, це екологічна катастрофа. Люди, які приїхали до Києва на моє запрошення на брифінг, привезли пачку свідоцтв про смерть людей, які перебували біля цього заводу – це діти, люди середнього віку. які помирають від онкозахворювань. Математично якщо зібрати кількість тих, хто помер, то воно зашкалює. Щоб всім було зрозуміло, сировина – це дохлі свині, кури, барани та все інше, яке звозиться на територію заводу. Щоб люди розуміли, в чому основна небезпека – 80 % тваринних рештків із заводі Сергія Мартиняка, це офіційна інформація, надана одному з депутатів обласної ради. А тепер ми розуміємо, що всіх цих тварин скормлюють преміксами. Фактично, це все токсичне", – наголосив він.

Із його слів, головна проблема полягає у тому, що відходи закопують у рівчаки, де протікає річка Турія.

Воно там закопане в землю, у величезні ями і рови. Жителі міста Ковеля, що ця вся гадость йде у Турію. Це катастрофа! Люди уже втомилися чекати будь-якої реакції влади і зробили те, що зробили", – підкреслив Ігор Гузь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СИРОВИНИ НАКОПИЧИЛОСЯ БІЛЬШЕ, НІЖ МОЖЕ ПЕРЕРОБИТИ ЗАВОД, – ЗАСТУПНИК ГУНЧИКА ПРО "ВЕТСАНЗАВОД" У КОВЕЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів