Поділитись:

"Ситуація критична, але здоров'ю не загрожує", – головний еколог Волині про ветсанзавод

Неділя, 23 квітня 2017, 15:24
«Ситуація критична, але здоров'ю не загрожує», – головний еколог Волині про ветсанзавод

«Ситуація критична, але здоров'ю не загрожує», – головний еколог Волині про ветсанзавод

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук вважає, що ситуація, яка склалася на ковельському державному заводі кормових додатків "Ветсанзавод", що є філією ДП "Укрветсанзавод", є критичною, проте життя та здоров'ю містян не загрожує.

Про це стало відомо в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь" у п'ятницю, 21 квітня.

"Хочу сказати, що ті знімки Олександра Дмитрука і Ігоря Гузя, де були на той час тушки тварин, їх вже на території заводу немає. На сьогодні залишилися деякі відходи. Ситуація трохи покращилася в частині того, що частково почалася утилізація відходів на території "Ветсанзаводу". Частково почали вивозити кістки та інше на територію інших областей. Почала працювати інтенсивно комісія, де я беру участь, і ми в усі служби даємо пропозиції щодо утилізації відходів. Думаю, що з наступного тижня почнеться вивіз рідких відходів, які знаходяться під відкритим небом і шкір, які були завезені в 70-х роках. Така ситуація склалася... Вона критична, але не настільки, щоб загрожувати здоров'ю людей. Ситуацію можна вирівняти ще найближчим часом. Є забруднення ґрунтів на території заводу та біля заводу, що показали наші лабораторні аналізи. У перспективі доведеться їх утилізовувати, зробити дегазацію чи можливо ліквідацію на територію, де не буде шкоди навколишньому середовищу, щоб не забруднювалися підземні водні горизонти", – підкреслив він.

«Ситуація критична, але здоров'ю не загрожує», – головний еколог Волині про ветсанзавод

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
17:09
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09