Поділитись:

Волинські митники прокоментували ситуацію із контрабандою на кордоні

Середа, 26 квітня 2017, 18:40

Волинська митниця ДФС не погоджується з інформацією щодо незаконного переміщення великої кількості контрабандних цигарок та алкоголю, яку поширюють українські ЗМІ.

Про це йдеться в офіційній заяві Волинської митниці ДФС.

У заяві зазначається, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 45, та розділу 12 Митного Кодексу України, громадяни, які перетинають митний кордон, мають законне право перевозити дозволену кількість таких виробів. Спроби незаконного провезення таких товарів постійно виявляються співробітниками митниці, щодо порушників застосовуються передбачені законодавством України санкції.

Нагадаємо: журналісти програми "Секретні матеріали" на каналі "1+1" розслідували, як через кордон перевозять тисячі тонн товару на мільйони доларів без розмитнення і податків і як за 20 гривень митниця закриває на це очі.

Зокрема, з початку року працівниками Волинської митниці ДФС було вилучено товарів на суму 16,8 млн гривень, накладено і стягнуто штрафів на суму 6,7 млн гривень.

Керівництво Волинської митниці ДФС одним з пріоритетних завдань ставить посилення боротьби з корупцією серед особового складу відповідних підрозділів.

З метою поліпшення обміну інформацією з громадянами, запобіганню корупції, просимо усіх небайдужих скористатися конфіденційними каналами зв'язку для передачі інформації щодо фактів зловживань з боку співробітників митниці.

Телефон гарячої лінії Волинської митниці ДФС: (03377)3-15- 19, електронна пошта: [email protected].

Також для оперативного реагування на зловживання співробітників митниці під час оформлення вантажів чи перетину митного кордону громадянами працівники митниці рекомендують звертатися безпосередньо до керівника Волинської митниці Віктора Кривіцького у соціальній мережі Facebook .

Надрукувати
мітки:
коментарів