Поділитись:

Nestlé шукає фермерів, які будуть сушити овочі

Четвер, 27 квітня 2017, 11:00
Nestlé шукає фермерів, які будуть сушити овочі

Компаніяс Nestlé шукає фермерів, готових придбати обладнання для подальшої сушки овочів.

Вже є кілька господарств, які почали сушку спецій, раніше вони працювали з лікарськими травами. Про це повідомив в інтерв'ю propozitsiya.com директор Nestlé в Україні і Молдові Ансгар Борнеманн.

З його слів, Nestlé в Україні найбільше потребує сушених овочах. Наприклад, компанія не купує сиру моркву, а закуповує сушену для спецій або холодних соусів. Також можна говорити про дефіцит сушеної цибулі.

Експерт констатував: в Україні ринок сушених овочів не розвинений. Овочі тільки вирощуються, а переробка відсутня.

"Ми ініціюємо і підтримуємо фермерів у вирощуванні овочів відповідної якості, щоб їх далі можна було сушити. Для цього співпрацюємо з компаніями Bayer, Rijk Zwаan, які крім насіння пропонують фермерам технологію вирощування, радять систему захисту і добрива", – розповів він.

Також Борнеманн повідомив, що є окремий проект щодо часнику. У 2017-му разом з аграріями-партнерами компанія спробує закласти тестові поля часником.

Щодо цибулі, то кілька компаній готові надати насіння українським фермерам, які мають солідний досвід вирощування якісного овоча.

Географія співробітництва з часнику – Західна Україна, цибулі – Південь і Центральна Україна, морква – Центральна Україна і Північна Україна. Трави для компанії вирощують на Півдні.

Надрукувати
мітки:
коментарів