Поділитись:

На Волині взялись за вирощування горіхів

Четвер, 27 квітня 2017, 12:53
На Волині взялись за вирощування горіхів

На Волині започатковують вирощування грецького горіха. Цієї весни на території держлісфонду Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства створено понад 20 гектарів плантацій горіха грецького (або волоського – uglans regia).

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Ґрунти на територіях Горохівського і Володимир-Волинського районів, як показали дослідження, сприятливі для вирощування горіха грецького. Тож, вирощуючи цю культуру, лісівники вкладають у майбутнє Волині хорошу інвестицію.

Горіховий сад на території Павлівського лісництва площею 3 гектари посадили працівники державного підприємства "Володимир-Волинське лісомисливське господарство". За день вони висадили 300 штук саджанців. А лісівники державного підприємства "Горохівське лісомисливське господарство" під плантації цієї культури у Коритницькому лісництві відвели площу понад 17 гектарів, на яких висаджено більше 1700 саджанців.

Попит на волоські горіхи як в Україні, так і за кордоном постійно зростає. Перш за все волинські лісівники вирощуватимуть їх у напрямку побічного лісового користування. Адже плоди горіха широко використовуються в кондитерській галузі), у консервному, плодово-овочевому, маслобійному виробництві.

Варто зазначити, що не менш популярним горіх грецький є також і в лікувальних цілях. Із ядер горіхів, їх твердих оболонок та листків виготовляють різні настоянки, мазі та ін. Окрім усього, з деревини горіха виготовляють меблі, музичні інструменти тощо.

Надрукувати
мітки:
коментарів