Поділитись:

Стали відомі можливі причини нестерпного смороду в Луцьку

Четвер, 27 квітня 2017, 17:14
Стали відомі можливі причини нестерпного смороду в Луцьку

Нестерний сморід у Луцьку та в Луцькому районі спричиняють два явища: мелясна барда, яка є побічним продуктом роботи ПАТ "Гнідавський цукровий завод", та побутові зливи з району Вересневе та села Гірка Полонка.

Про це розповіла заступниця голови Громадської ради Мар'яна Сорочук під час засідання Громадської ради Волинської ОДА у четвер, 27 квітня.

Вона зазначила, що Гнідавський завод уже почав вживати заходи, щоб усунути сморід. Зокрема, наразі знайдено два способи нейтралізації запаху: усунення вапном (вапняним молочком) та гіпохлоридом натрію.

Із її слів, у районі Вересневе каналізація не доведена до центральної: оскільки коштів на її побудову не було, було домовлено з ПАТ "Гнідавський цукровий завод" про користування їхніми фільтраційними полями. Також село Гірка Полонка позбавлене центральної каналізації попри те, що нову центральну каналізацію уже почали будувати, однак 2-3 кілометра не доведено. Тож жителі села користуються наразі послугами асенізатора.

Сільський голова Гіркої Полонки Ніна Симонович наголосила, що цьогоріч на завершення будівництва центральної каналізації потрібно 1 мільйон 890 тисяч гривень.

Голова громадської ради при Волинській ОДА Олександра Волянюк сказав, що проблема не стільки у Гіркій Полонці, скільки у Вересневому.

Надрукувати
мітки:
коментарів