Поділитись:

Відходи з ковельського ветсанзаводу знайшли у Турійському районі

П'ятниця, 28 квітня 2017, 09:35
Відходи з ковельського ветсанзаводу знайшли у Турійському районі

Заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик повідомив, що відходи з ковельського ветсанзаводу намагаються захоронити у селах Турійському районі.

Про це він написав у Facebook.

"Ковельські відходи "засмерділи" на Турійщині. Тривожні сигнали почали надходити сьогодні, 27 квітня, від мешканців Турійського району. Люди припускають, що на їхні землі вивозять і намагаються захоронити відходи скандального "Ковельського ветсанзаводу". Після того, як цього не дозволила зробити обласній владі громада сусідньої Люблинецької ОТГ", – зазначив він.

Такі факти, зокрема, були зафіксовані 27 квітня поблизу села Задиби Селецької сільради та села Радовичі неподалік райцентру Турійськ.

"Як стверджують місцеві мешканці, надвечір тут з'явилися "камази" зі смердючим непотребом, який прибульці спробували вивантажити і захоронити на тутешніх полігонах для сміття. Як і у випадку з Люблинецькою ОТГ, у громади ніхто дозволу не питав і до відома людей не ставив", – пише Пирожик.

Як зазначив заступник голови облради, такі дії викликали обурення місцевих мешканців, село Задиби збунтувалось, люди стали перед "камази" і не дали завершити задумане.

Утім, машини поїхали об'їзними шляхами і вдруге були помічені вже на території Радовичівської сільради.

"Скільки ковельських відходів вдалося вивезти і під покровом ночі захоронити на території Турійщини, наразі невідомо. За неперевіреною інформацією, йдеться про 4-6 вантажівок. Схоже, наслідки цієї "НП" турійчани з'ясовуватимуть уже вранці. От тільки чи понесе хтось покарання за цю чергову екологічну диверсію проти громади?" – йдеться у повідомленні.

Надрукувати
мітки:
коментарів