Поділитись:

На Волині відзначається підвищення захворюваності, - головний санітар України

Середа, 03 лютого 2016, 12:38
На Волині відзначається підвищення захворюваності, - головний санітар України

Епідеміологічний підйом захворювання на грип та ГРВІ триває. Зокрема, на Волині відзначається підвищення захворюваності, хоча на початку епідемічного сезону область мала низький рівень.

Про це на прес-конференції заявив тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної санітарно-епідеміологічної служби, головного санітарного лікаря України Святослав Протас, - інформує УкрМедіа.

"Кількість областей, де перевищені порогові епідеміологічні рівні, не змінилася, але ми відзначаємо істотну зміну географії захворюваності. Зниження рівня захворюваності істотно ми відзначаємо в Донецькій області, а також у Луганській, Полтавській, Рівненській областях. Навпаки, ті області, які на початку епідемічного сезону мали низькі рівні, а це західні регіони – Львівська, Закарпатська, Волинська області, – зараз там відзначається підвищення захворюваності. Але ми маємо позитивну динаміку щодо зниження захворюваності серед дитячого населення. І тут важливо відзначити ефективність тих обмежувальних заходів, які проводяться в регіонах. Загалом кількість людей, які щодня звертаються за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я, зменшилася практично в три рази. Якщо позаминулого тижня кожен день таких людей зверталося близько 70-90 тисяч, то протягом 4-го тижня ця цифра становить близько 20-30 тисяч осіб", – розповів Протас.

За його словами, щодо навчальних установ також спостерігається позитивна динаміка. "З початку епідеміологічного сезону навчання призупинялося в 14 тиячах закладах, що становить більше 70% від їх загальної кількості. Вже сьогодні більш ніж у 4-х тис. навчальний процес відновлений у зв'язку з істотним зниженням захворюваності в дитячих колективах", – повідомив він.

Втім, зазначив Протас, на жаль, не всі регіони працюють над виділенням коштів та фінансуванням заходів. "У 10 регіонах кошти виділялися. Суми різні по різних регіонах. Найбільші суми виділені в м.Києві. Буквально вчора прийнято рішення про виділення 20 млн гривень на реалізацію заходів та купівлю профілактичних і лікувальних засобів, медичного обладнання та апаратури для посилення можливостей лікувальної та профілактичної мереж. Виділялися кошти у Волинській (близько 200 тисяч), Івано-Франківській (близько 70 тисяч), Київській (близько 12 мільйонів), Кіровоградській (1 мільйон), Миколаївській (80 тисяч), Одеській та Сумській (по 3 мільййони), Харківській (2 ммільйона), Чернівецькій (більше 200 тисяч) областях", – розповів тимчасовий виконувач обов'язків голови Державної санітарно-епідеміологічної служби, головного санітарного лікаря України.

Надрукувати
мітки:
коментарів