Поділитись:

Міненерговугілля розробило закон про демонополізацію ринку вугілля

Середа, 03 лютого 2016, 13:55
Міненерговугілля розробило закон про демонополізацію ринку вугілля

Міністерство палива та енергетики України розробило законопроект, який, на думку міністерства, сприятиме створенню прозорого ринку вугільної продукції та забезпеченню економіки країни власною вугільною продукцією.

Мета нового проекту Закону "Про ринок вугільної продукції" – встановлення правил торгівлі на ринку вугільної продукції в умовах поетапної приватизації енергетичної галузі, а також створення прозорого ринку вугільної продукції із рівними умовами ведення бізнесу для всіх суб'єктів господарювання, включаючи державні підприємства, – повідомляється на сайті відомства.

"Законопроект визначає правові, економічні та організаційні засади функціонування ринку вугілля, заснованого на принципах вільної конкуренції, захисту прав споживачів та забезпеченні умов вільного і сталого постачання вугільною продукцією", – зазначають в міністерстві.

Згідно з повідомленням, передумовами прийняття законопроекту є відсутність ринкових механізмів ціноутворення і стимулів для підвищення ефективності вугільних підприємств, невирішеність питань прозорості ціноутворення, зокрема, визначення ціни на енергетичне вугілля з урахуванням його енергетичної цінності, а також необхідність запобігти установці обмежень на ринку вугілля відповідно до вимог Світової організації торгівлі (СОТ), програми уряду і коаліційної угоди.

Законопроект представлять Кабміну після узгодження з низкою державних відомств, Антимонопольним комітетом, представниками профспілок та після громадського обговорення, – повідомляють у міністерстві.

Надрукувати
мітки:
коментарів