Поділитись:

На Волині досі розслідують розкрадання майна "Шахти №1 "Нововолинська"

Четвер, 04 травня 2017, 18:06

Головне управління Національної поліції у Волинській області здійснює постійний контроль стану досудового розслідування за фактами розкрадання майна ДП "Шахта №1 "Нововолинська".

Про це в офіційному листі до голови облдержадміністрації повідомляє начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига, – передає відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Під час робочої зустрічі Володимира Гунчика із членами ППО ВППС "Захист праці" на ДП "Шахта №1 "Нововолинська" (далі – шахта) та головою профспілкової організації Володимиром Власюком, яка відбулася 24 лютого 2017 року, стало відомо про несанкціоновані дії директора шахти Андрія Пилипюка та вивіз обладнання з території підприємства.

Під час розмови Володимир Петрович повідомив, що уже звернувся до правоохоронних органів на предмет порушення кримінального провадження щодо виявлених фактів. Керівництво Міністерства енергетики та вугільної промисловості України також мало надати правову оцінку діяльності керівника шахти.

Так, 2 березня 2017 року, слідчим відділом Нововолинського ВП ГУНП у Волинській області розпочато провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України, за фактом крадіжки шахтних арок з території ДП "Шахта №1 "Нововолинська".

5 квітня 2017 року слідчим відділом Нововолинського ВП ГУНП у Волинській області розпочато ще одне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, за фактом безпідставного списання майна із вищезазначеного підприємства. 6 квітня, поточного року, ці два провадження об'єднали.

Нині ж досудове розслідування за даним кримінальним провадженням триває, проводяться слідчі (розшукові) дії, з'ясовуються обставини вчинених злочинів та встановлюються причетні до цього особи.

Надрукувати
мітки:
коментарів