Поділитись:

Українські водії по-новому проходитимуть медогляд

Вівторок, 09 травня 2017, 20:20
Українські водії по-новому проходитимуть медогляд

Міністерство охорони здоров'я України взялося за гармонізацію українських стандартів медицини, зокрема щодо медогляду водіїв, згідно із законами Європейського Союзу, щоб зменшити кількість аварій на дорогах України.

Про це повідомив заступник директора Департаменту – начальник управління надання медичної допомоги дорослим Департаменту медичної допомоги МОЗ України Андрій Гаврилюк, – повідомляє Finance.UA.

"МОЗ вивчає і розробляє питання по гармонізації національних медичних стандартів медичного огляду кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів відповідно до законодавства ЄС", – заявив Гаврилюк.

"Це систематизація порядків проведення профілактичних наркологічних оглядів, обов'язкових попередніх та періодичних психіатричних оглядів кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів. Наступне – розробка і реалізація системи медичного обслуговування водіїв транспортних засобів, що надають послуги з перевезення пасажирів і вантажів, порядку проведення психофізіологічного обстеження та оцінки рівня розвитку професійно важливих психофізіологічних якостей, необхідних для безпечного керування транспортним засобом", – зазначив Андрій Гаврилюк.

Крім цього, представник Міністерства охорони здоров'я України повідомив про те, що буде складена загальнонаціональна база, в якій будуть вказані стан здоров'я і психофізіологічних властивостей кандидатів у водії та водіїв. Її головне призначення – здійснення моніторингу здоров'я водіїв. Також вона допоможе створити концепцію щодо української системи відновлення і підтримки здоров'я людей, які постраждали в дорожньо-транспортних пригодах.

Зазначимо, що в Україні зафіксовано найвищу смертність на дорогах серед усіх європейських країн. В Україні аварії є першою за поширеністю причиною смерті серед людей у ​​віці від 15 до 24 років, другою – серед дітей у віці від 5 до 14 років.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
14:02
13 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
13 березня 2024
03 березня 2024
10:12
06 лютого 2024
05 лютого 2024
17 січня 2024