Поділитись:

Суд у справі Вусенко: заслухали Пустовіта та взяли перерву у засіданні

Четвер, 11 травня 2017, 08:28
Суд у справі Вусенко: заслухали Пустовіта та взяли перерву у засіданні

На судове засідання у справі Юлії Вусенко вкотре не з'явився представник Луцької міської ради Олександр Рачков. А третя сторона у справі – секретар Луцькради Ігор Поліщук – делегував свого адвоката.

У судовому засіданні за позовом Юлії Вусенко до Луцької міської ради та депутата Григорія Пустовіта щодо визнання недійсним рішення міської ради про припинення її повноважень як секретаря та поновлення її на посаді заслухали сторону відповідача. Судове засідання відбулось 10 травня у Луцькому міськрайонному суді.

Варто зазначити, що вже вкотре не з'явився представник Луцької міської ради Олександр Рачков. Третю сторону у справі, а саме Ігоря Поліщука, який теж був відсутній, представляв адвокат Віктор Веремчук. Відповідач Григорій Пустовіт почав свій виступ з того, що питання про зняття Вусенко з посади секретаря обговорювали ще рік тому. Щоправда, документальних підтверджень своїх слів не надав. Як зазначив Пустовіт, після смерті міського голови Миколи Романюка, 7 лютого, під час оперативної наради секретар Вусенко почала давати доручення керівникам структурних підрозділів, хоча не мала на це права. Так само, за переконаннями Пустовіта, як не мала права вносити зміни в розпорядження № 51, яке було видане ще Микола Романюком і в якому йшлось про призначення сесії міської ради на 22 лютого. (Микола Романюк помер 3 лютого, – К.)

"Ми дійшли до висновку, що якби Вусенко стала в.о. міського голови, то вона б мала право накладати вето на рішення ради", сказав Пустовіт.

Юлія Вусенко зазначила, якщо Пустовіт вважає, що вона не мала права вносити зміни в рішення, видане Романюком, то чому він не подав позову в суд? А адвокат Вусенко Володимир Гурин своєю чергою поцікавився, чому мотиви звільнення, які озвучив Пустовіт, у суді не були викладені у рішенні ради про припинення повноважень секретаря.

"Бо рішення про зняття секретаря не передбачає всіляких обумовлених обставин", відповів Пустовіт.

Тоді представник Юлії Вусенко Оксана Комарницька поцікавилась, чи відправлений лист рішення ради про дострокове припинення повноважень міського голови.

"Я не відстежую рух всіх листів", – відповів Пустовіт.

Пізніше суддя Валентина Пушкарчук оголосила перерву у засіданні.

Після перерви Юлія Вусенко спитала у представника Пустовіта Наталії Андріяш, чи може вона ствердити, що на момент, коли її (Вусенко, – К.) позбавляли повноважень секретаря, чи був тоді хтось на посаді міського голови.

"На момент припинення ваших повноважень ви не були наділені повноваженнями міського голови", тільки й відповіла Андріяш. Натомість їй на допомогу прийшов Пустовіт, який сказав, що на той момент повноваження міського голови не були припинені.

"Чи нормальним є моє звільнення 15 березня, в той час як 17 березня я, як секретар ради, була у відрядженні.

Втім представник Поліщука Віктор Веремчук закцентував увагу судді на іншому аспекті, а саме він сказав, що порушення, на які вказує позивачка про те, що на рішенні немає погоджувальних віз, не відіграє жодної ролі.

"По своїй суті це не впливає на законність чи незаконність прийнятого радою рішення", – сказав Ігор Веремчук.

Після ще однієї 30-хвилинної перерви суддя Валентина Пушкарчук приступила до розгляду документів, які подали всі сторони судового процесу. Натомість Віктор Веремчук попросив суддю оголосити перерву, щоб представники відповідача могли ознайомитися із одним матеріалом зі справи, а саме переглянути відео з трансляції сесії Луцькради, тривалість якого 10 годин. Суддя оголосила перерву до 15 травня 14:00.

Нагадаємо: Луцький міськрайонний суд розглядає справу за позовом Юлії Вусенко, у якому вона вимагає визнати нечинним та скасувати рішення Луцької міської ради від 15.03.2017 року № 19/1 "Про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Вусенко Ю.В." Раніше суд задовольнив клопотання Юлії Вусенко про збільшення позовних вимог. Зокрема Вусенко просила суд залучити Ігоря Поліщука до справи як третю сторону.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024