Поділитись:

Візит міністра Кубіва до Луцька: який план напрацювали для "порятунку" Ковеля

Четвер, 11 травня 2017, 14:00

Приїзд першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва 10 травня став непересічною подією для обласного центру Волині.

Як виявилося – представник від міністерства взявся особисто проконтролювати хід ліквідації екологічного лиха навколо Ковельського ветсанзаводу.

Овальна зала у Волинській ОДА була переповнена і впродовж двох годин звучали доповіді, доручення, побажання і навіть звинувачення.

Виступали як експерти екологічних служб, так і чиновники, серед яких голови райдержадміністрацій, мер Ковеля, голови сільських рад. Також висловився з приводу проблемного питання нардеп Степан Івахів. Наприкінці – ковельчани, які на "власній шкурі" відчули наслідки роботи заводу.

Наприкінці зустріч Степан Кубів озвучив план дій, які й реалізовуватимуть найближчим часом.

  • Держпродспоживслужба не справилася із завданням, яке було поставлене урядом, – такий висновок в підсумку зробив Степан Кубів.
  • Мінагрополітики і Держпродспоживслужба повинні розробити загальнодержавну дострокову програму для відновлення функцій в цілому ДП "Укрветсанзавод". Мовляв, проблема існує в цілій державі, а не лише в окремій області.
  • Перший зам голови Держпродспоживслужби Андрій Жук залишився на Волині для регуляції прийняття рішень.
  • Мінагрополітики, Держпродспоживслужба підготують проект постанови до наступного засідання уряду щодо зміни структури і надання філіям статусу окремих юридичних осіб. "Це треба зробити. Це розв'яже руки вирішенню проблеми", – коментує Степан Кубів.
  • Мінекономрозвитку, Мінагрополітики, Фонд держмайна забезпечить розробку подання до Верховної Ради про виключення ДП "Укрветсанзавод" з переліку об'єктів, які не підлягають приватизації.
  • Мінагрополітики, Держпроспоживслужба, Укрветсанзавод, Волинська ОДА, Ковельський міський голова повинні забезпечити компостування відходів.

Дедлайн усунення проблеми біля Ковельського ветсанзаводу – 10 червня.

Перший віце-прем'єр-міністр наголосив, що обов'язково потрібно враховувати думку громади і намагатися знаходити компроміси.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 січня 2024
16:10
07 грудня 2023
02 жовтня 2023
28 вересня 2023
12:48
17 вересня 2023
05 вересня 2023
04 липня 2023
23 червня 2023
08 червня 2023