Поділитись:

У Білорусі з'явився завод "Модерн-Експо" (фото)

П'ятниця, 12 травня 2017, 10:00
У Білорусі з'явився завод

У Вітебську (Білорусь) відкрили завод із виробництва торгового обладнання міжнародного холдингу "Модерн-Експо".

Про це повідомляє БЕЛТА.

У Білорусі з'явився завод

Запуск заводу дозволив створити для міста більше 200 робочих місць, а в майбутньому їх кількість буде збільшуватися. Виробнича площа підприємства на території придбаних невикористовуваних приміщень ВАТ "Витязь" становить 25 тис. квадратних метрів і оснащена новітніми технологіями з металообробки. Тут встановлені унікальні для Білорусі верстати та обладнання – автоматизація процесу виробництва досягає 80 %. Компанія є резидентом вільної економічної зони "Вітебськ". Продукція, що виготовляється на заводі, буде поставлятися в країни Митного союзу і на ринки Європи. У будівництво, ремонт і обладнання інвестовано загальною складністю більше $ 8 млн.

"Цей проект значно посилить експортний потенціал Білорусі", – підкреслив на відкритті голова Вітебського облвиконкому Микола Шерстнев.

У Білорусі з'явився завод

"Вироблена тут продукція також працює на імпортозаміщення. Все це знайде своє відображення в прибутку компанії, заробітній платі працівників та поповненні бюджету області. Інвестор, я впевнений, ні з боку України, ні з боку Польщі не буде шкодувати про те, що ухвалив рішення на користь Вітебська", – додав він.

У Білорусі з'явився завод

У Білорусі з'явився завод

У Білорусі з'явився завод

У Білорусі з'явився завод

У Білорусі з'явився завод

Гостями відкриття стало не тільки керівництво області та міста, а й представники іноземних делегацій, посольств, підприємств – учасники VI Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Перспективи", який сьогодні почав свою роботу в Вітебську. Відкриття підприємства з іноземними інвестиціями, екскурсія виробництвом найкращим чином продемонстрували потенціал регіону для вкладення капіталу і технологій у створення та розвиток бізнесу.

"Для нас це не тільки відкриття чергового заводу, це відкриття нових можливостей. Ми повірили, що Білорусь – найкраща країна для інвестицій в Східній Європі. А Вітебська область створила кращі умови для ведення бізнесу. І ми віримо, що з жителями Вітебська створимо краще підприємство галузі на території Митного союзу", – заявив генеральний директор групи компаній Modern-Expo Group Петро Пилипюк.

У Білорусі з'явився завод

Можливості новітнього обладнання дозволяють виготовляти широкий асортимент конфігурацій і модифікацій з металу, пластику, картону і ДСП. Виробнича потужність складає 1 тис. т металу в місяць. І це тільки поки – запущена лише перша черга проекту, задіяна третина куплених площ. У планах інвестора – другий пусковий комплекс, що передбачає великий обсяг виробництва, а також побутові приміщення для працівників. З третім пусковим комплексом буде охоплена вся площа будівлі. Вже зараз ведуться будівельні роботи в приміщенні цеху, де будуть виробляти брендове обладнання. У перспективі в Вітебську планується виробляти повний спектр продуктів для торгівлі з портфеля холдингу: холодильне обладнання, торговельні та складські стелажі, РОS-обладнання, касові бокси та ін. Уже зараз продукцію з асортименту заводу можна побачити в найбільших торговельних мережах країни.

Надрукувати
мітки:
коментарів