Поділитись:

Із директора ліцею на Волині стягнуть понад 29 тисяч гривень

Субота, 13 травня 2017, 13:03

Директора ліцею у Нововолинську змусять сплатити 29 тис. грн, які навчальний заклад виплатив за вимушений прогул незаконно звільненій ним працівниці.

Апеляційний суд Волинської області задоволив позов прокуратури Волині в інтересах держави в особі Волинської обласної ради та Нововолинського ліцею-інтернату до директора навчального закладу Юрія Лазаренка про стягнення матеріальної шкоди в порядку регресу, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Прокурори наполягали на покритті директором ліцею, як службовою особою, винною в незаконному звільненні працівниці, шкоди, заподіяної установі у зв'язку з оплатою їй часу вимушеного прогулу, адже у зв'язку з виконанням рішення суду про поновлення на роботі незаконно звільненого головного бухгалтера ліцей-інтернат виплатив жінці 29 055 грн середнього заробітку.

Попри те, що керівник навчального закладу чинив спротив встановленню об'єктивної істини у справі, на надаючи на вимогу прокуратури і суду усіх необхідних документів, суд, урахувавши усі обставини, прийняв зважене та об'єктивне рішення.

Наразі рішення суду, постановлене за позовом прокуратури, набрало законної сили, відтак шкода, завдана ліцею незаконними діями Юрія Лазаренка, буде стягнута з нього на користь Нововолинського ліцею-інтернату.

Надрукувати
мітки:
коментарів