Поділитись:

Bentley для веганів, електромобіль від Audi, автопілот Toyota: 5 цікавих автоновинок

Субота, 13 травня 2017, 18:29
Bentley для веганів, електромобіль від Audi, автопілот Toyota: 5 цікавих автоновинок

Виробник автомобілів класу "люкс" Bentley хоче задовольнити запити клієнтів-веганів, випустивши машини з салоном із штучних матеріалів замість шкіри.

I. Автомобілі для веганів від Bentley

Британська компанія, що спеціалізується на виробництві преміальних автомобілів Bentley, починає розробляти для обробки салонів своїх автомобілів альтернативні штучні матеріали, що зовні нагадують натуральну шкіру, але створені на основі ПВХ або поліуретану, грибів і медуз, – інформує Новое Время.

Директор з дизайну Bentley Штефан Зілафф відзначає, що це рішення ухвалене у відповідь на запити покупців-веганів.

"Ви не зможете продати Bentley, на обробку якого йде до 20 шкур тварин, клієнту-вегану. Ми розмовляли з такими споживачами в Каліфорнії і почули, чого б вони хотіли від наших автомобілів", - пояснив Зілафф. – "Ми хочемо задовольнити запити цих клієнтів, оскільки вони на піку тренду".

Директор з дизайну Bentley також додав, що компанія вивчає технології електромобілів і, можливо, візьмуть їх на озброєння.

Раніше Tesla вже представила кросовер Model X для веганів, в обробці салону якого використані тільки синтетичні матеріали, без компонентів тваринного походження.

II. У Данії з'явився новий виробник карбонових спорткарів

Новий датський автовиробник Agile Automotive готує до випуску дві моделі, які зможуть скласти конкуренцію таким спорткарам, як Lotus і Ariel, пише Motor.

Перша модель отримала ім'я SC122, а друга — SCX.

Автомобіль SC122 побудований на карбоновому шасі, яке має середньомоторну компоновку і важить лише 850 кг. Придбати його можна буде в двох модифікаціях — дорожній і трековій. Автомобіль оснащується 3,5-літровим мотором з механічним нагнітачем потужністю 425 к.с. Він може працювати з 5-ти ступінчастою механічною трансмісією або 7-ми діапазонною секвентальною трансмісією (схожою з роботизованою).

Також у клієнтів є можливість замовити модель SC122 з простим атмосферним 3,5-літровим мотором.

Спорткар SCX зроблений за тим же принципом, що й Ariel Atom. У машини немає кузовних панелей, лобового скла і даху. При цьому його теж можна замовити в цивільній версії (допущеній до доріг загального користування) і в трековій. Важить така машина 600 кг. SCX оснащується 2-літровим мотором від Toyota (атмосферним або з механічним нагнітачем), потужністю 180 і 250 к.с.

Очікується, що початкова вартість Agile SC122 становитиме близько €108 тис., а SCX — близько €67,5 тис.

Нагадаємо, у Данії є ще один виробник спорткарів — Zenvo. У березні компанія показала 1163-сильний суперкар ST1 GT, створений на честь десятиліття бренду.

III. Ford переносить керування коробкою передач на кермо

Американський виробник автомобілів Ford запатентував новий вид селектора трансмісії — тепер керувати автоматичною коробкою передач можна буде на кермі за допомогою двох кнопок, повідомляє профільний портал Motor.

Клавіша, розташована праворуч, відповідає тільки за увімкнення режиму драйв (D). При цьому на ліву кнопку припадають функції ввімкнення нейтралі (N), заднього ходу (R) і паркінгу (P). В описі патенту говориться, що схем взаємодії з лівою кнопкою може бути кілька.

Перший варіант: один дотик вмикає режим N, другий — P, а третє — R. Другий: всі режими перемикаються нескінченно (водій має припинити натискати на кнопку тоді, коли він побачить на приладовій панелі потрібний режим).

Третій варіант схожий на перший, однак у цьому випадку задній хід тут вмикається в тому випадку, якщо водій буде кілька секунд утримувати кнопку.

На думку інженерів з Ford, перенесення селектора трансмісії на кермо дозволить у майбутньому змінити звичну архітектуру салону.

Варто зазначити, що заявка на патент була подана компанією ще два роки тому, однак опублікований він був лише 11 травня 2017 року. Коли автовиробник планує застосувати нову систему в своїх машинах — поки не повідомляється.

IV. Audi випустить конкурента Tesla

Наступного року на світовому авторинку з'явиться перший електромобіль від німецької компанії Audi, який буде створений за мотивами концептуальної моделі E-Tron Quattro Concept, пише InfoCar.

Надалі бренд планує випустити компактний електромобіль, головним конкурентом якого стане Tesla Model 3. За розмірами він буде трохи більше Audi A3.

Електрична новинка буде побудована на модульній платформі MEB, яка розроблена і створена "материнським" концерном Volkswagen AG.

Автомобіль буде приходити в рух від двох електричних двигунів, розташованих на передній і задній осях. Це говорить про те, що машина отримає повний привід.

Два електричні двигуни будуть видавати близько 300 л. с. при максимальному запас ходу в 482 км

Очікується, що презентація нового компактного електромобіля від Audi може відбутися в кінці 2019 року, як автомобіля 2020 модельного року. Його вартість при цьому буде не менше $50 тис.

V. Nvidia і Toyota спільно розроблять автопілот

Американська компанія, що займається розробкою графічних прискорювачів і процесорів Nvidia, і японський автовиробник Toyota оголосили про початок співпраці в галузі розробки і просування системи автономного керування для автомобілів. Майбутні безпілотники Toyota отримають обладнання і програмне забезпечення Nvidia, повідомляється на сайті американської компанії.

Для створення автопілота буде використовуватися комп'ютерна платформа Drive PX. Її головна особливість — це технологія "глибокого навчання" (штучний інтелект) з функцією швидкого опрацювання різних сценаріїв під час руху.

В основі Drive PX лежить новий процесор Xavier, здатний виконувати до 30 трильйонів операцій за секунду. Він оброблятиме дані з камер, лідарів (оптичні далекоміри) та інших датчиків.

Після отримання всієї необхідної інформації комп'ютерна платформа може створити 360-градусне зображення і точно визначити місцезнаходження автомобіля.

Нагадаємо, компанія Nvidia вже співпрацює в галузі розробки автопілота з такими компаніями, як Audi, Tesla і Volvo. На початку цього року Audi і Nvidia представили безпілотний кросовер Q7 зі штучним інтелектом.

Надрукувати
мітки:
коментарів