Поділитись:

Депутат Волиньради розкритикував новий регламент

Четвер, 04 лютого 2016, 14:15

Депутат фракції "Батьківщина" Сергій Слабенко висловив своє невдоволення з приводу проекту нового регламенту Волинської обласної ради.

Він зауважив, що регламент ради минулого скликання "пройшов випробування часом". Про це стало відомо четвертого лютого під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ 4 лютого.

На думку обранця громади, новий регламент потрібно було будувати на основі попереднього.

"Можливо потрібно було скоротити старий регламент, структурувати. Мені подобаються окремі речі, але багато чого викликає у мене питання", - сказав Слабенко.

Зокрема Слабенко виділив пункт про право народних обранців оголошувати не більше двох запитів, оскільки це обмежуватиме права депутатів і громадян які його обрали.

"До мене можуть звернутися троє громадян і всі будуть вважати, що їхнє питання потрібно озвучити", - аргументував Слабенко.

Один із розробників нового регламенту Олександр Курилюк пояснив, що не озвучені запити потрібно буде передати голові ради і він їх озвучить.

Підтримав колегу по фракції В'ячеслав Рубльов, який сказав, що новий регламент оптимізує роботу сесії, а сам депутат може працювати у міжсесійний період.

"Деякі депутати бачать камери і хочуть в ці камери говорити чим більше запитів. Ніхто не забороняє написати у міжсесійній період запит і відправити у певну установу чи організацію", - зауважив Рубльов.

Своєю чергою, Слабенко відповів, що запит можна озвучувати тільки на сесії, а в міжсесійний період - тільки депутатське звернення.

У підсумку комісія рекомендувала Волиньраді прийняти регламент на сесії із урахуванням пропозицій та зауважень.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
19 березня 2024
15 лютого 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023
21 листопада 2023
20:30
20 листопада 2023
16 листопада 2023
09:44