Поділитись:

Перший зам Мінекономрозвитку розповів, як депутати намагаються "вбити" ProZorro

Неділя, 14 травня 2017, 13:52
Перший зам Мінекономрозвитку розповів, як депутати намагаються

До проекту закону про основні засади забезпечення кібербезпеки України внесені правки, які можуть "вбити" систему публічних електронних закупівель ProZorro.

Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов на своєму фейсбуці.

"В лютому депутат "Відродження" Віктор Бондар вже намагався вбити ProZorro через правки в законопроект Про довірчі послуги. Не пройшло", – написав він.

З його слів, в суботу "точно ці ж правки (50, 51, 69, 81, 82, 92, 143) були знайдені вже схваленими до другого читання в законопроекті Про Кібербезпеку".

Нефьодов пояснив, в чому полягає суть зазначених поправок: "Робиться законодавча колізія – альтернативне визначення електронного майданчика ProZorro. На е-майданчики і іншу інфраструктуру закупівель поширюється визначення "критичної інфраструктури", тобто їх тепер контролюють силовики".

Крім цього, повідомляє заступник міністра, е-майданчик сам вирішує, чи треба забезпечення тендеру, в тому числі може вимагати його застрахувати.

"Ціни на послуги, в тому числі на це страхування, е-майданчик встановлює самостійно – (зараз вони регулюються Кабміном). Вишенька на тортик – ще й хмарні обчислення зачепили цим. Ну і все це під соусом безпеки, звісно", – підсумував Нефьодов.

Надрукувати
мітки:
коментарів