Поділитись:

Рейтинг діяльності волинських нардепів за квітень

Понеділок, 15 травня 2017, 17:44

Громадянська мережа ОПОРА дослідила діяльність 88 народних депутатів-мажоритарників упродовж квітня 2017 року.

Лідером за сукупними показниками активності в парламенті та виборчому окрузі року став Михайло Бондар (фракція політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"). У стінах парламенту найбільш результативно у квітні проявив себе Максим Бурбак з фракції політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ". Тоді як Роман Мацола з фракції партії "Блок Петра Порошенка" очолив квітневий рейтинг народних депутатів за рівнем активності у виборчому окрузі та взаємодії з виборцями.

У квітні відбулося 12 пленарних засідань Верховної Ради, під час яких депутати 499 разів голосували за різні питання, внесенні до порядку денного парламенту. Протягом останнього місяця 25 % народних депутатів, які підлягали моніторингу, не зареєстрували в парламенті жодного законопроекту. Лише 7 % усіх законопроектів, ініційованих 88-ма депутатами в квітні, стосуються проблем виборчих округів і лише 10 % тематики передвиборчих декларацій народних депутатів.

Майже половина (45 %) народних обранців не підготували жодного запиту в квітні. Всього ж депутати подали 118 запитів, що на третину менше, ніж у лютому. Традиційно народні депутати не надто активно дебатують у сесійній залі. У квітні 68 % депутатів-мажоритарників, які підлягали моніторингу, жодного разу не виступали в парламенті.

Що стосується законодавчої діяльності нардепів з Волині, то вона була наступною: Ігор Лапін – 35 місце, Ірина Констанкевич – 10 місце, Сергій Мартиняк – 76 місце, Ігор Гузь – 4 місце, Степан Івахів – 37 місце.

Приймальні більшості депутатів, які підлягали моніторингу (93 %), працювали в квітні на регулярній основі. Хоча відповідно до календарного плану роботи Верховної Ради депутатам було відведено 5 днів для роботи в окрузі, 40 % народних депутатів не проводили особистих прийомів протягом останнього місяця. Третина народних обранців (27 %) у квітні не проводила жодної публічної діяльності в своїх округах.

За результатами роботи в окрузі, волинські нардепи посіли наступні позиції: Ігор Лапін – 20 місце, Ірина Констанкевич – 10 місце, Сергій Мартиняк – 78 місце, Ігор Гузь – 10 місце, Степан Івахів – 66 місце.

За сукупністю всіх показників депутатської активності в березні 2017 року, народні депутати з Волинської області у загальному рейтингу посіли такі місця: Ігор Лапін – 26 місце, Ірина Констанкевич – 8 місце, Сергій Мартиняк – 81 місце, Ігор Гузь – 4 місце, Степан Івахів – 55 місце.

Загалом можна виділити декілька народних депутатів, які протягом останніх трьох місяців демонструють стабільно високий рівень законотворчої активності, комітетської роботи та діяльності у виборчому окрузі. Це Роман Мацола, Андрій Шинькович та Іван Рибак з фракції партії "Блок Петра Порошенка"; Михайло Бондар, Максим Бурбак, Ігор Гузь та Анатолій Дирів з фракції політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"; позафракційні Ірина Констанкевич та Юрій Бублик. Натомість абсолютними аутсайдерами за сукупними результатами роботи в парламенті та окрузі протягом останніх трьох місяців є позафракційні Дмитро Ярош, Костянтин Жеваго і Андрій Денисенко, депутати Леонід Клімов з Групи "Партія "Відродження" та Вадим Нестеренко з фракції політичної партії "Опозиційний блок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ПРАЦЮВАЛИ ВОЛИНСЬКІ НАРДЕПИ В БЕРЕЗНІ (РЕЙТИНГ)

Надрукувати
мітки:
коментарів