Поділитись:

100 днів на посаді: здобутки очільника Волинського центру зайнятості

Середа, 17 травня 2017, 11:03
100 днів на посаді: здобутки очільника Волинського центру зайнятості

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк прозвітував за перші 100 днів роботи на новій посаді.

Про це інформує прес-служба установи.

Нагадаємо: 02 лютого 2017 року відбулося офіційне представлення нового керівника Волинського обласного центру зайнятості. 15 травня виповнюється 100 днів з моменту перебування на посаді.

Інновації

Задля популяризації соціальних послуг, прискорення процесу пошуку роботи, якісного підбору персоналу на замовлення роботодавців служба зайнятості області запровадила складання відеорезюме безробітних, проведення онлайн-співбесід з роботодавцями. Впродовж 2017 року відзнято 145 відеорезюме безробітних, з яких 17 осіб працевлаштовано, та проведено 192 онлайн-співбесіди з роботодавцями, в результаті яких працевлаштовано 135 безробітних.

Ринок праці

Упродовж січня-квітня 2017 року кількість незайнятих громадян, які звертались до обласної служби зайнятості, зменшилась на 17,8 % у порівнянні з відповідним періодом минулого року та становить 22 180 осіб.

Кількість громадян, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості у січні - квітні 2017 року, становить 7 213 осіб, що на 1,3 % більше відповідного періоду 2016 року.

Позитивна динаміка спостерігається при розрахунку середньої тривалості безробіття, яка скоротилась зі 138 днів у січні-квітні 2016 року до 125 днів у тому ж періоді 2017 року.

Працевлаштовано 229 безробітних на нові робочі місця, за яких роботодавцю здійснюється компенсація єдиного соціального внеску, що на 47 % більше, ніж у січні-квітні 2016 року.

У громадських роботах взяли участь 2 714 осіб, що на 8,3 % більше відповідного періоду минулого року.

Станом на 1 травня 2017 року в базі даних Волинської обласної служби зайнятості налічувалось 2 409 актуальних вакансій, що на 824 (34 %) вакансії більше, ніж станом на 1 травня минулого року. Кількість зареєстрованих вакансій збільшилася на 1 945 одиниць; кількість роботодавців, які мали вакансії протягом січня-квітня 2017 року, збільшилася на 502.

Зменшилось навантаження на одне вільне робоче місце з 12 до 9 осіб.

Для ефективного використання коштів впродовж І кварталу 2017 року за результатами претензійно позовної роботи боржниками відшкодовано до Фонду 219,5 тис. грн. За відповідний період 2016 року відшкодовано 125,5 тис. грн.

Ініціативи:

Із березня 2017 року за ініціативи служби зайнятості започаткований проект з впорядкування придорожніх смуг, зокрема:

• із залученням безробітних будуть організовуватися громадські роботи на умовах співфінансування коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття та місцевих бюджетів;

• Служба автомобільних доріг виділить таку ж суму коштів для проведення часткового ямкового ремонту доріг.

Станом на 1 травня 2017 укладено 52 договори на організацію громадських робіт з впорядкування придорожніх смуг, до участі залучені 132 безробітних, на оплату праці яких профінансовано по 148,1 тис. грн. Фонду соцстрахування на випадок безробіття та місцевих бюджетів.

Станом на 01.05.2017 року місцевими бюджетами на організацію громадських робіт передбачено 1601,7 тис. грн, що на 637,4 тис. грн більше, ніж у попередньому році (964,3 тис. грн).

Активізовано будівництво Володимир-Волинського МРЦЗ, який аплановано здати в експлуатацію у липні 2017 року.

Партнерство:

Проведено робочі зустрічі з головами Ковельської, Локачинської, Іваничівської, Горохівської, Ратнівської, Старовижівської райдержадміністрацій щодо пріоритетних напрямків роботи служби зайнятості та намічено шляхи співпраці.

Удосконалено співпрацю служби зайнятості із новоствореними об'єднаними територіальними громадами. Для наближення соціальних послуг служби зайнятості до споживачів створено віддалене робоче місце для фахівця Ковельського міськрайонного центру у Голобській об'єднаній територіальній громаді.

Досягнуто попередні домовленості щодо підписання договору про співпрацю та налагодження в подальшому партнерських стосунків з Управлінням Держпраці у Волинській області.

Нових якісних перспектив набула співпраця обласної служби зайнятості із освітянами області. Після спільної наради директорів міських, міськрайонних, районних центрів зайнятості та професійно-технічних освітніх закладів області пріоритетом у взаємодії визначено створення в усіх професійно-технічних навчальних закладах центрів кар'єри, які допомагатимуть студентам у пошуку першого робочого місця. Вони уже діють у 13 вищих навчальних закладах області та в Колківському ВПУ.

27 квітня відбулось відкриття Центру розвитку кар'єри для студентської молоді Волинського коледжу Національного університету харчових технологій.

Особлива увага - соціально вразливим

Директор обласного центру зайнятості взяв участь у презентації проекту "Сприяння відбудові та сталому розв'язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні", який передбачає підвищення ефективності процесу соціально-економічної адаптації внутрішньо переміщених осіб. Проект реалізує Міжнародна організація з міграції за фінансової підтримки Європейського Союзу. Партнером проекту у Волинської області є громадська організація "Розвиток Волині". Домовилися про співпрацю у цьому проекті з головою громадської організації "Розвиток Волині" І. Колковською щодо сприяння центру зайнятості у поширенні інформації про можливість отримати грант на самозайнятість або мікропідприємництво серед внутрішнього переміщених осіб та інших вразливих категорій населення області.

Для адаптації до умов мирного життя, розширення поінформованості демобілізовані військовослужбовці, учасники АТО та члени їх сімей щодо послуг служби в центрах зайнятості впродовж 2017 року проведено 52 засідання Клубу учасників АТО, які відвідали 612 демобілізованих учасників АТО та соціальні партнери. Проведено 7 інформаційно-роз'яснювальних зустрічей з військовослужбовцями, котрі перебувають на лікуванні у Волинському обласному госпіталі для інвалідів війни, в яких взяли участь 154 військовослужбовців та соціальних партнерів.

Із березня 2017 року у Департаменті соціальної політики Луцької міської ради розпочав роботу консультпункт Луцького міського центру зайнятості. Щопонеділка спеціалісти центру зайнятості інформують про послуги служби зайнятості та консультують з питань працевлаштування демобілізованих учасників АТО. Наразі надано 44 консультації учасникам АТО та членам їх сімей.

Кадрова політика

Ініціативність, креативність, творчість працівників служби зайнятості не лише схвалюється, а й фінансово заохочується преміюванням. Таким чином підійшли до впровадження відомої японської практики "кайдзен", що передбачає постійне вдосконалення напрямків роботи структури, до якої залучені усі – від керівника до звичайного фахівця.

Створення позитивного іміджу

Обласний центр зайнятості ініціював створення на сайтах райдержадміністрацій області рубрик "Інформує служба зайнятості", де розміщується актуальна інформація, що стосується безробітних і роботодавців.

Розширили методи інформування про роботу служби задля обізнаності населення про комплекс послуг центрів зайнятості. На сьогодні у мас-медіа опублікували 924 матеріали про роботу служби зайнятості, у минулому році - 465.

Міжнародне співробітництво

Директор обласного центру зайнятості взяв участь у щорічних міжнародних торгах праці та освітніх послуг у місті Люблін Республіки Польща. Цей захід для польських шукачів роботи презентував можливості працевлаштування у Польщі, Великій Британії, Німеччині, Чехії, Голландії, а також навчання у закладах країни, де можна набути необхідних професійних знань і навичок.

Надрукувати
мітки:
коментарів