Поділитись:

Генії паркування, не дратуйте!

П'ятниця, 19 травня 2017, 07:40

Не перестаю дивуватися винахідливості і нахабності наших водіїв. Іноді не знаю навіть, що думати: чи то вони через одного права купують, чи то їм абсолютно наплювати на всіх і все, чи просто мізків бракує…

Упродовж останніх років у Луцьку в десятки разів збільшилась кількість транспорту і водіїв. Цьому посприяла і близькість до польського кордону, яка дає можливість купувати дешево авто в Європі і їздити тут на іноземних номерах. Нібито навпаки варто радіти, адже волиняни дійсно можуть сказати, що автомобіль – не розкіш, а засіб пересування (варто лиш у потрібні терміни перетинати кордон). Але, звичайно, є "але".

Луцьк – невеличке місто, його площа становить 4 267 га, тобто всього 42 кв. км (для порівняння: площа Києва – 839 кв. км). І воно аж ніяк не розраховане на таку катастрофічно велику кількість авто. От і виникає проблема – де їх паркувати? Газони, тротуари, дитячі майданчики… На кожній вулиці, у кожному дворі знайдеться кілька автівок, на власників яких так і хочеться "нацькувати" муніципалів. Або просто вдарити лопатою по склу...

І одна справа, коли порушують правила, бо реально ніде поставити машину, і зовсім інша – коли за 100 метрів облаштована "цивілізована" парковка, а водієві ліньки кілька зайвих кроків зробити. Саме ці "небожителі" дратують найбільше, адже вважають, що їм усе дозволено – чи вздовж, чи впоперек, чи діагонально. І ніякі зауваження, штрафи чи тавро "автоАндона" не виправить ситуацію.

Інша категорія водіїв швидше не дратує, а дивує. Часом трапляються майстри паркування рівня "бог" – прилаштуються між кущиком і пеньочком чи деревом і гойдалкою так, наче перед цим місяцями у "Тетрісі" тренувались. Вони, принаймні, хоч намагаються зайняти якомога меншу територію і не заважати іншим.

Найгірше у цій ситуації те, що найближчим часом вона не зміниться – машин не зменшиться, парковки хоч і облаштовують, та їх все одно мало. Ймовірність будівництва багатоярусних парковок нам навіть не посміхається – дорого і неприбутково (хто буде платити, коли між пеньочками безплатно?).

Єдине, що залишається, бути взаємоввічливими: водіям не нахабніти, а пішоходам бути терплячими. Адже колись мусить все змінитися!

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
15 березня 2024
13 березня 2024