Поділитись:

Начальника прес-служби 14 ОМБ покарали за публікацію у ЗМІ про невиплату "бойових"

П'ятниця, 05 лютого 2016, 10:25
Начальника прес-служби 14 ОМБ покарали за публікацію у ЗМІ про невиплату

За публікацію у ЗМІ про проблеми з виплатами "бойових" тисяч начальника прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК "Захід" лейтенанта Влада Якушева перевели з передової й обмежили у спілкуванні з військовослужбовцями, які стикаються з такими проблемами.

"Мене забрали з передової, не пояснюючи чому. Сказали: ти військова людина, є наказ командира – виконуй. Тобто я зараз не на передовій, а там, де базується управління. Мені заборонили давати журналістам будь-які коментарі, які стосуються бригади", – розповів лейтенант Якушев у коментарі ІА ZIK.

"Я мушу переправляти всіх до командира бригади. Але в той же час телефон командира теж заборонили давати журналістам. Також мені заборонили без погодження з командиром публікувати в інтернеті будь-які тексти, які стосуються бригади. І я не знаю, навіщо я тут і скільки залишуся", – сказав він.

Зараз у бригаду скерована комісія з Міноборони, яка має розібратися в ситуації з виплатами "бойових". Але, підкреслив Якушев, окрім цієї проблеми, були підняті ще й інші питання, які для людей на фронті є не менш важливими.

"Наприклад, запитання, коли вояків демобілізують. У міністерстві і тут, у бригаді, на це відповідають таким чином, що демобілізують тоді, коли Президент підпише указ про демобілізацію. Але це не відповідь на запитання. Якщо саме міністерство не знає коли, а знає тільки Президент, то будьте добрі, поцікавтеся в нього самого. Чи Президент ігнорує це спеціально, чи в нього просто бояться запитати? Тобто потрібен документ і потрібне конкретне число, коли буде демобілізація", – зазначив лейтенант.

Щодо речей, які демобілізовані мають повертати, Якушев зазначив, що за статутом – усе правильно. Там записано, що за втрачені речі, треба заплатити в десятикратному розмірі.

"Але ж це ідіотизм. Наприклад, як вафельний рушник може прожити рік на передовій? А за нього треба буде заплатити у десятикратному розмірі. І за багато інших речей, бо все-одно в кожного щось зламалося, порвалося, загубилося. І це приведе до того, що остання хвиля, яка була мобілізована, піде без останньої зарплати. Це спеціально сплановано чи це просто такий ідіотизм? На ці питання теж треба шукати відповіді", – наголосив Влад Якушев.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак направив комісію у розташування 14-ої та 93-ої окремих механізованих бригад Збройних сил України. Про це повідомляють у прес-службі Міноборони.

Надрукувати
мітки:
коментарів