Поділитись:

Керівникам навчальних закладів Луцька заборонили втручатись в фінансову діяльність фондів

П'ятниця, 05 лютого 2016, 12:22

Директорам шкіл та завідуючим дитячих садочків Луцька заборонили брати безпосередню участь у використанні батьківських коштів.

З метою забезпечення прозорості використання батьківських коштів в садочках та школах Луцька готуються до створення відповідних благодійних фондів, в діяльність яких заборонили втручатись керівникам навчальних закладів. Про це йшлося під час сесійного засідання Луцької міської ради 5 лютого.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк запевнив, що дав розпорядження керівникам не перешкоджати створенню благодійних фондів. Також, за словами Гребенюка, є й відповідний наказ, в якому забороняється керівникам навчальних закладів брати участь у використанні батьківських коштів.

"Директор школи чи завідуюча садочка не має права втручатись в діяльність фонду. Адже фонд - це виключно ініціатива батьків",- сказав Олег Гребенюк.

Також Олег Гребенюк додав, що керівникам навчальних закладів не заборонено відвідувати круглі столи на яких обговорюватимуть функціонування цих фондів. Однак зауважив, що він заборонив лише втручатись саме у фінансову діяльність цих благодійних фондів. Адже вони створюються заради того, щоб батьки отримували прозору фінансову звітність щодо використання коштів, які вони виділяють на потреби своїх дітей.

Надрукувати
мітки:
коментарів