Поділитись:

Нацбанк пропонує бізнесу перейти на розрахунки в євро

Вівторок, 23 травня 2017, 12:19

Національний банк України пропонує бізнесу перейти на розрахунки в євро.

З такою пропозицією виступила заступник голови НБУ Катерина Рожкова на круглому столі, організованому FinClub, – повідомляє "Економічна правда".

Вона пояснила очікування тим, що зараз в Україні активно впроваджуються євродирективи.

"Ми вже внесли багато змін в нормативно-правову базу, багато змін ще готуємо, в тому числі щодо комплаенса. Як тільки ми імплементуємо все заплановане, нам буде простіше працювати з банками єврозони", – каже Рожкова.

Як зазначається, банкіри готові підтримати ініціативу.

"Будемо закривати цю проблему і переводити клієнтів на євро", – пообіцяв голова правління банку "Глобус" Сергій Мамедов.

Втім, перевести всі контракти в євро неможливо.

"Азія, Південна Корея, Японія, Китай не хочуть переходити на розрахунки в євро. Тільки долари", – зауважила голова наглядової ради банку "Конкорд" і процесингового центру ProCard Олена Соседка.

Більш того, після відкриття коррахунків в євро в європейських банках з часом в українських установ виникнуть ті ж проблеми, які зараз з'явилися з американськими контрагентами.

"Більшість європейських банків, маючи дочірні банки в США, будують однакові системи контролю. І якщо перевести платежі в євро, матимемо ті ж питання", – попереджає заступник голови правління ТАСкомбанку Максим Земляний.

Надрукувати
мітки:
коментарів