Поділитись:

Волиняни можуть масово ринути на закупи в Польщу, – експерт

Вівторок, 23 травня 2017, 15:32

Із відкриттям європейських кордонів для безвізових поїздок українці, які проживають поблизу Польщі, почнуть масово їздити до сусідньої країни для закупки продуктів харчування.

Про це у Facebook повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Це позначиться як на додаткових пробках на кордоні на вихідні, так і зниженням покупок у місцевих магазинах. Західний регіон країни є найбільш цікавим сьогодні для рітейлерів. Це пов'язано зокрема з тим, що рівень життя в ряді західних областей зростає значно більшими темпами, ніж у східних, або центральних. Це відбувається завдяки тому, що регіон отримує свій зиск з великої кількості трудових мігрантів. Але люди хочуть витрачати свої гроші з розумом, а порівнюючи ціни в Україні та у Польщі, бачимо, що в наших сусідів ціни нижчі, ніж у нас. Додайте сюди ще непогану якість цих продуктів", – зазначив він.

З його слів, така тенденція може з'явитись передусім у Львівській та Волинській областях, а також у Рівненській, які мають невелику відстань до кордону з Польщею. Багато хто почне їздити раз на місяць, тобто за продуктами тривалого терміну зберігання.

Надрукувати
мітки:
коментарів