Поділитись:

У Луцьку відбудеться свято професійно-технічної освіти

Четвер, 25 травня 2017, 08:18
У Луцьку відбудеться свято професійно-технічної освіти

25 травня 2017 року з 10 до 14 години На Театральному майдані міста Луцька відбудеться свято професійно-технічної освіти Волині.

Захід триватиме 25 травня з 10 до 14 години. Про це повідомляють організатори: управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

Мета: відродження престижу робітничих професій, організація профорієнтаційної роботи серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька та області.

У святі візьмуть участь 20 професійно-технічних навчальних закладів області.

В рамках заходу відбудуться:

  • презентація навчальних закладів профтехосвіти та позитивного педагогічного досвіду професійно-технічних навчальних закладів області із питань навчання та виховання робітничої молоді;
  • ярмарок-продаж виробів, виготовлених учнями та майстрами виробничого навчання навчальних закладів;
  • майстер-класи професійного спрямування;
  • виступи учасників художньої самодіяльності;
  • виставка технічної творчості учнів;
  • обласна виставка дидактичних та методичних напрацювань педагогічних працівників.

На виставці-ярмарку в широкому асортименті буде представлено різноманітні побутові товари та вироби, садовий інвентар, с/г продукцію, вироби з металу та дерева, швейні та столярні вироби, художні промисли. Охочі матимуть можливість придбати зазначену продукцію за помірними цінами.

Захід надає можливість донести до учнів старшої школи головні переваги професійно-технічної освіти: можливість отримати повну загальну середню освіту, високий рівень фахової робітничої кваліфікації, здобуття у стінах ПТНЗ початкової вищої освіти та продовження навчання у вищому навчальному закладі за профілем підготовки, щомісячне стипендіальне забезпечення, оплату праці під час проходження виробничої практики, працевлаштування після закінчення навчального закладу.

Учні 9-11-х класів загальноосвітніх шкіл Луцька та області матимуть змогу отримати відповіді на питання щодо вступної кампанії 2017 року та напрямків фахової підготовки у професійно-технічних навчальних закладах.

Надрукувати
мітки:
коментарів