Поділитись:

Луцький патрульний полетить до Києва літаком Порошенка

Середа, 24 травня 2017, 18:34
Луцький патрульний полетить до Києва літаком Порошенка

Під час робочої поїдки на Волинь Президент Петро Порошенко зустрівся та поспілкувався зі спортсменом, луцьким патрульним Сергієм Торчинським, який є кандидатом на участь у всесвітніх змаганнях "Ігри Нескорених", що відбудуться у вересні в Торонто.

Про це сказано на офіційному інтернет-представництві гаранта.

Глава держави поцікавився умовами тренування бійця і в яких видах спорту Сергій Торчинський планує виступати. Військовий розповів, що хоче брати участь у змаганнях з легкої атлетики та штовхання ядра. "Там (у "Іграх Нескорених – ред.) будуть брати участь наші українські герої – учасники АТО, поранені, які знайшли в собі сили, продемонстрували міць духу та тіла", - зазначив Петро Порошенко. Він додав: "Хотів би, щоб всі були схожі на таких українських героїв".

Президент відзначив, що Сергій Торчинський брав участь в найзапекліших боях на Донбасі, зокрема біля Савур-Могили. "Сергій був там (біля Савур-Могили – ред.). Там було пекло. Але там визначалося - чи зупинимо ми росіян, чи зупинимо ми ворога, чи віддамо нашу землю. На таких, як Сергій, трималася тоді наша оборона", - сказав Глава держави і закликав вболівати за військового на змаганнях.

Петро Порошенко запросив Сергія Торчинського перелетіти у Київ, куди спортстмен збирався на тренування, президентьским літаком.

Сергій Торчинський перебував у зоні АТО з 8 квітня по 18 серпня 2014 року. У серпні при захисті Савур-Могили отримав осколкове поранення в шию. З 2015 року по теперішній час – інспектор роти № 4 батальйону управління патрульної поліції Луцька Департаменту патрульної поліції, лейтенант.

За сприяння відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт", обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів, тренера-викладача з легкої атлетики Олега Середюка у лютому-квітні 2017 року проходив підготовку до участі у Національних іграх незламних.

Із 21 до 23 квітня 2017 року у Києві відбулись Національні ігри незламних. Боєць брав участь у трьох видах змагань – штовхання ядра, стрільба з лука та біг 100 м. У змаганнях зі штовхання ядра здобув 2 місце. Склад Національної збірної України буде визначений за результатами командних зборів.

Надрукувати
мітки:
коментарів