Поділитись:

"Ягодин" треба модернізувати, – Порошенко

Четвер, 25 травня 2017, 18:10

У рамках робочої поїздки до Волинської області 24 травня Президент України Петро Порошенко, виконуючий обов'язків голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик та інші високопосадовці відвідали пункт пропуску "Ягодин".

Згодом на нараді в облдержадміністрації обговорили удосконалення митного контролю, модернізацію пунктів пропуску та інші актуальні питання, пов'язані з реалізацією безвізового режиму з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "VIP-ПЕРСОНИ, ГВИНТОКРИЛИ ТА НОВИЙ ЗАВОД: РЕПОРТАЖ ВІЗИТУ ПОРОШЕНКА НА ВОЛИНЬ (ФОТО)"

На МПП "Ягодин" високопосадовці ознайомилися з територією пункту пропуску та умовами роботи працівників митниці. Петро Порошенко поспілкувався з учасниками прикордонного руху – пасажирами і водіями легкових автомобілів, водіями вантажівок та пасажирами автобуса.

Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький розповів, що пункт пропуску "Ягодин" фактично є українськими воротами до Європи.

"Це найпотужніший пункт пропуску на західному кордоні України, що розташований на трасі міжнародного значення М-07 Київ-Ковель-Ягодин, яка є найкоротшим шляхом із Києва до Варшави, Берліна і Парижа та лежить на двох головних маршрутах: міжнародний транспортний коридор Гданськ-Одеса та міжнародний транспортний коридор Європа-Кавказ – Азія, що є відгалуженням міжнародного транспортного коридору Європа – Азія", – повідомив керівник Волинської митниці.

"Впровадження безвізового режиму призведе до зростання транспортного навантаження на інфраструктуру Волині та збільшення пасажиропотоку через територію області, сприятиме розвитку багатьох сервісів, дасть поступальний імпульс малому і середньому бізнесу, – зазначив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Відповідно, зростуть надходження до бюджету, з'являться додаткові можливості фінансування інфраструктурних і соціальних проектів у багатьох районах, в тому числі транспортні маршрути та відповідні торгівельно-сервісні зони в місцях транзитних сполучень та значних транспортних розв'язок".

Президент звернув увагу на необхідність модернізації митного поста "Ягодин". Глава Держави також висловився про необхідність покращення технічної частини оформлення і пропуску вантажних автомобілів та пришвидшення процедури перетину кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ РОЗПОВІВ ПРО ДРУГА НА КОРДОНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
01 березня 2024
16 лютого 2024
10:15
15 лютого 2024
09:17
17 січня 2024
08 січня 2024
18 грудня 2023
12 грудня 2023