Поділитись:

На луцькому "Моторі" заперечують звинувачення у фінансових махінаціях

Четвер, 25 травня 2017, 21:14
На луцькому

Представники державного підприємства "Луцький ремонтний завод "Мотор" заперечують інформацію про проведення так званих "безтоварних операцій" при купівлі запасних частин, яка днями з'явилась у виданні "Наші гроші".

Про це повідомляє адміністрація ДП "ЛРЗ "Мотор".

Нагадаємо: як повідомлялось на сайті "Наші гроші", військова прокуратура підозрює посадових осіб ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор" ДК "Укроборонпром" у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до привласнення, розтрати або заволодіння коштами держзаводу під час виконання угод про закупівлю запчастин до двигунів літаків.

Адміністрація ДП "ЛРЗ "Мотор" зазначає, що подібні публікації про "зловживання" керівників підприємства набрали вже регулярного характеру – 6 місяців тому (23 листопада 2016 року) з подачі сайту "Наші гроші" розповсюджувалась інформація про нібито встановлені слідством факти участі ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор" у "безтоварних операціях" на суму 42,66 млн грн.

Насправді ж Державна аудиторська служба у Волинській області провела позапланову виїзну ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор". Основним напрямком ревізії були питання документального підтвердження факту отримання ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор" матеріальних цінностей від підприємств-партнерів, згаданих у публікаціях, ініційованих сайтом "Наші гроші" та оприлюднених 23 листопада 2016 року. За результатами проведеної ревізії лишків, нестач, порушень бухгалтерського та складського обліку не встановлено. Копія відповідного Акту в листопаді 2016 року була розміщена на інтернет-сайті державного підприємства "Луцький ремонтний завод "Мотор" в розділі "Новини".

Щодо останніх обвинувачень. Цього разу йдеться про договори, укладені "Луцьким ремонтним заводом "Мотор" вже з іншими партнерами. А сума нібито розтрачених коштів становить 65,9 млн грн.

"Під виглядом нібито викритого злочину читачам подається інформація про часткове задоволення суддею Луцького міськрайонного суду Волинської області Ковальчуком В.О. клопотання військової прокуратури Луцького гарнізону на тимчасовий доступ до речей і документів з метою ознайомлення(!) в рамках кримінального провадження, розпочатого 3 березня 2017 року", – йдеться у повідомленні від адміністрації заводу.

Але, як зазначають у "Моторі", до сьогодні на адресу підприємства не надходила жодна інформація щодо початку вказаного кримінального провадження ні з боку військової прокуратури Луцького гарнізону, ні з боку судових органів.

"Просимо представників ЗМІ звернути особливу увагу на те, що означає поняття "безтоварні операції". Дана класифікація господарських операцій застосовується у випадках, коли підприємство зі своїх розрахункових рахунків сплачує кошти за товар, який фактично не отримує від постачальників. В контексті обвинувачення, яке "приписав" державному підприємству "Мотор" сайт "Наші гроші" – підприємство заплатило понад 65 млн грн за деталі (товар), а самі деталі на підприємство так і не потрапили, тобто отримані вони лише за документами, на папері", – повідомляють на підприємстві.

Представники заводу наголошують, що "Луцький ремонтний завод "Мотор" ремонтує авіаційні двигуни військового призначення для літаків тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України. На цих двигунах літають українські (і не лише українські) винищувачі МіГ-29 і Су-27, а також бомбардувальники Су-24М.

"Для тих, хто ніколи не мав справи з авіацією, пояснюємо – кожна деталь, що встановлена на двигун, облікована у цілому переліку обов'язкових документів, у яких детально описане походження деталі, її технічний стан та всі операції, які проводились із цією деталлю на підприємстві. Такої деталізації вимагають законодавчі та нормативні документи, які регламентують діяльність державної авіації, починаючи з Повітряного кодексу України. Контроль повноти та якості ремонту авіаційних двигунів, в тому числі, й використання запасних частин, на ЛРЗ "Мотор" контролюють фахівці Військового представництва Замовника – Міністерства оборони України", – зазначається у заяві.

Також недоречними та некоректними вважають коментарі щодо попереднього керівника "Мотору" Миколи Матрунчика, якому у 2013 році сам В. Янукович (акцент сайту "Наші гроші") присвоїв звання Героя України. Насправді ж звання Героя України ця людина заслужила своєю самовідданою працею і високими результатами роботи.

У повідомленні зазначається, що колектив державного підприємства "Луцький ремонтний завод "Мотор" продовжує наполегливо працювати над виконанням замовлень Міністерства оборони України за планом 2017 року. Відремонтована авіаційна техніка чітко за графіком відвантажується до військових авіаційних частин, завдяки чому успішно відновлюється боєздатність військової авіації України. За підсумками лише 1-го кварталу 2017 року ДП ЛРЗ "Мотор" сплачено податків і платежів до бюджетів усіх рівнів понад 50,5 мільйонів гривень.

"Не маємо сумніву, що порушене кримінальне провадження, яке зачіпає інтереси ЛРЗ "Мотор", і яке стало приводом до нової хвилі паплюження імені нашого підприємства у ЗМІ, черговий раз підтвердить відсутність порушень законодавства у господарській діяльності підприємства", – йдеться у заяві.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
28 лютого 2024
12 лютого 2024
08 лютого 2024
31 січня 2024
29 січня 2024
18 грудня 2023
09:00
01 листопада 2023
29 жовтня 2023