Поділитись:

На Волині працюють над вдосконаленням перетину кордону

П'ятниця, 26 травня 2017, 17:55

Безвізовий перетин кордону для українців має бути максимально комфортним, а пункти пропуску – відповідати європейським стандартам.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко на офіційній нараді щодо безвізового режиму, яка відбулася 24 травня у Волинській обласній державній адміністрації. У центрі уваги глави держави – удосконалення прикордонного і митного контролю та модернізація інфраструктури пунктів пропуску.

Президент повідомив, що за 4 роки кількість осіб, які перетинають кордон з Європейським Союзом зросла з 24 млн до 37 млн. Проте, зі слів Петра Порошенка, після запровадження безвізового режиму їх кількість може зрости до 45 мільйонів на рік. Як зазначив Президент, станом на сьогодні видано понад 3,5 мільйона біометричних паспортів.

"Наразі через пункти пропуску на західному кордоні переміщується приблизно 30 тисяч легкових і майже 3 тисячі вантажних автомобілів, 450 автобусів і приблизно 3 тисячі залізничних вагонів, – розповів керівник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. – Після впровадження безвізу ці показники збільшаться, тож актуальним для нашої служби є питання облаштування пунктів пропуску, аби зробити перетин кордону максимально швидким, прозорим, чесним та комфортним".

Під час наради також йшлося про вдосконалення процедури перетину кордону, зокрема, застосування спеціальних сканерів, які забезпечать пришвидшення і спрощення процесу перетину кордону. Президент України зауважив, що відразу після наради, проведеної на Волині, підпише указ з вимогою забезпечити всі пункти пропуску обладнанням для автоматичного зчитування біометричної інформації з паспортних документів.

Президент України також наполіг на необхідності зменшити кількість відомств, які здійснюють контроль на території державного кордону: "Неприйнятно, коли у нас залишається радянська практика, коли 9 відомств мають право перевіряти і контролювати на кордоні. Пропозиція – підготувати законодавче регулювання. Крім прикордонників і митників, нікому там немає що робити".

Керівник Держприкордонслужби Віктор Назаренко погодився із необхідністю зменшити кількість контролюючих структур і запровадити практику спільного прикордонного контролю. Зі слів керівника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького, це дозволить пришвидшити перетин кордону і зробити його більш комфортним для громадян і представників бізнес-структур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОРОШЕНКО РОЗГЛЯНЕ ПИТАННЯ ЩОДО НОВОГО ПУНКТУ ПРОПУСКУ НА ВОЛИНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів