Поділитись:

На яких волинських дорогах "залатали" ями

Понеділок, 29 травня 2017, 18:39

На ремонт та експлуатаційне утримання доріг місцевого та державного значення Волинської області з Державного бюджету вже виділено 199 млн грн.

Саме таку суму озвучили сьогодні, 29 травня, під час оперативної наради у голови обласної державної адміністрації, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Зокрема, як зазначив директор департаменту інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації Іван Мирка, 114 млн грн передбачено на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання доріг області, 76 млн грн спрямують на ремонт автомобільної дороги Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, 5,6 млн грн – Устилуг-Луцьк-Рівне і 2,5 млн грн – Київ-Ковель-Ягодин, а також 0,6 млн грн вартуватимуть проектні роботи.

"Відповідно до рішення обласної ради від 12 квітня 2017 року № 1313, затверджено перелік об'єктів за рахунок співфінансування на суму 68,3 мільйони гривень із обласного бюджету. Згідно з рішенням обласної ради від 12 квітня 2017 року № 1312, відкрито фінансування з обласного бюджету на 15,3 мільйона гривень. Розпорядженням голови облдержадміністрації від 16 травня 2017 року № 248, затверджено порядок використання коштів обласного бюджету на фінансування витрат, пов'язаних із утриманням та розвитком інфраструктури доріг. Перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування у Волинській області на суму 611 мільйонів гривень, що здійснюватиметься в рамках експерименту, наразі перебуває на погодженні в комітеті з питань бюджету Верховної Ради України", – заявив він.

Наразі триває робота з представниками районних державних адміністрацій щодо порядку фінансування об'єктів будівництва, що ремонтуватимуть за рахунок співфінансування. Такі наради вже проведені з Луцьким, Маневицьким, Ківерцівським, Рожищенським та Ковельським районами. Відтак, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області доручив департаменту інфраструктури щомісячно готувати аналіз плану запланованих та проведених робіт, а вже в листопаді будуть підведені остаточні підсумки.

Своєю чергою начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак зазначив, що на експлуатаційне утримання та ямковий ремонт доріг загального користування доведені кошти в суму 114 млн грн. Для виконання поставленого завдання – до 1 червня ліквідувати ямковість на міжнародних, національних та регіональних дорогах – працювало 21 бригада, запущено два асфальтобетонні заводи, окрім того залучено 9 бригад інших приватних структур із 3 асфальтобетонними заводами. Як результат, станом на 26 травня 2017 року ліквідовано понад 107 тис. м2 ямковості. Серед відремонтованих об'єктів: М-07 Київ-Ковель-Ягодин – 498 м2 ямковості, М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече – 23 тис м2, Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне – понад 18 тис м2, Р-14 Луцьк-Маневичі-Любешів-Дольськ – понад 22 тис м2. На дорозі Р-15 Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква наразі роботи тривають.

Аби з'ясувати, чи якісно попрацювала Служба автомобільних доріг, Володимир Гунчик запропонував представникам громадськості долучитися до аудиту виконаних робіт та протягом тижня дати власну оцінку щодо ямкового ремонту автошляхів області.

У той же час завершуються роботи на дорозі Н-22 Львів-Радехів-Луцьк, яка буде здана в експлуатацію до 15 червня 2017 року. Дорогу Луцьк-Володимир-Волинський відремонтують за рахунок митних надходжень, наразі тривають тендерні процедури.

Надрукувати
мітки:
коментарів