Поділитись:

Луцьк – центр ефективної медицини європейського зразка

Автор: Василь Бідун |
Вівторок, 30 травня 2017, 07:40
Луцьк – центр ефективної медицини європейського зразка

Добрий ранок. Як ваше здоров'я?

Українці звикли скаржитися на медицину, казати, що вона потребує негайних змін і є неефективною. Але знаєте що скажу я вам? У нас ВЖЕ можна лікуватися, як в Європі.

Луцьк – центр ефективної медицини європейського зразка

Я ще хлопець молодий і, слава Богу, на здоров'я особливо не скаржуся, тому й з лікарями на побачення ходжу рідко. Але деякий досвід таки маю.

Остання зимова відпустка, кілька днів якої я провів на лижах, залишила мені яскравий спогад – травмоване коліно: не розминувся з товаришем і злетів з траси. Одна лижа не відчепилася і пошкодила суглоб.

Позаймавшись деякий час самолікуванням, все ж таки вирішив звернутися з цією проблемою до професіоналів.

Завітав я до однієї з поліклінік Луцька. І оскільки сам я "не луцький", направили мене в окремий, акуратний такий, по-європейськи зроблений кабінет.

Там на мене, знедоленого, завели картку і скерували до лікаря на консультацію. Та перед цим, наголосили мені, слід зазирнути у невелике віконечко, куди передати кілька гривневих купюр. За цю консультацію. Ну гаразд…

Врешті, близько десяти хвилин вивчення та діагностики коліна спорожнили мій гаманець на кілька десятків гривень.

Вояж в одну з лікарняних аптек опісля – і купюри номіналом 500 гривень як не було. Зате є кілька пачок таблеток і шприців: майже все заграничне, звичайно, якісне, чудове.

Тижневий реабілітаційний курс, крім того, що залишив мене без кількох сотень гривень та втомив мою праву сідницю, болю в коліні не вгамував. І навіть не знаю, в чому тут проблема: чи ліки треба було "європейськіші", чи купюр більше.

Після цього, правда, в лікарню не ходжу. Ефективне, значить, було лікування?

Після цього в лікарню не ходжу. Ефективне, значить, було лікування?

p.s. Вчора таки знову в мене виникла потреба скористатися послугами шанованих наших медиків.

Не встиг півгодини там провести, як на 50 гривень мій гаманець спорожнів.

Та наші з ним пригоди тільки починаються: невдовзі доведеться нам пережити обстеження, яке, як мені сказали, коштуватиме 300 гривень. І це ще й дешево, запевнили мене. Адже в іншій лікарні таке ж 800 коштує. Ну й справді, 500 гривень економії! Гріх не скористатися такою послугою…

Надрукувати
мітки:
коментарів