Поділитись:

Скільки на Волині підприємств, де платять менше від "мінімалки"

Вівторок, 30 травня 2017, 13:14
Скільки на Волині підприємств, де платять менше від

На Волині 1885 прибуткових підприємств платять працівникам зарплату, розмір якої менший від мінімального.

Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

Така ситуація означає не лише бюджетні втрати, а й позбавлення соціальних гарантій найманих працівників, котрі погоджуються працювати в умовах нібито неповної зайнятості.

Як свідчить аналітика, усі працедавці, котрі звітувалися про оплату праці менше мінімального розміру, на співбесідах в органах ДФС пояснювали таку ситуацію використання режиму неповного робочого дня або тижня на підприємстві, роботою за сумісництврм за неосновним місцем роботи чи перебуванням підприємства на простої, відпусками без збереження зарплати.

"Господарська діяльність переважної більшості підприємств, що намагаються мінімізувати сплату податків шляхом не завжди законних маніпуляцій з відомостями про оплату праці, як правило дає підстави говорити про їх значну економічну активність, відповідно – отримання прибутків. Тому ми звертаємося до керівників таких підприємств з проханням поважати права працівників на соціальні виплати в майбутньому", – наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів