Поділитись:

На Волині у програмі "Доступні ліки" задіяні менше 20 % аптек

Вівторок, 30 травня 2017, 16:37
На Волині у програмі «Доступні ліки» задіяні менше 20 % аптек

Із майже 500 аптек, які є у Волинській області, в урядовій програмі "Доступні ліки" задіяні лише 97.

Про це повідомляє "Нова Волинь"

На реалізацію урядової програми "Доступні ліки" Волині щомісяця потрібно півтора мільйона гривень. При цьому, із майже 500 аптек, що є в області, у програмі задіяні 97.

Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк зазначає, що проїзд із села в райцентр до такої аптеки інколи може обійтися дорожче, ніж сума відшкодування того чи іншого препарату. Тому серед нагальних питань, які, на його думку, потрібно вирішити — збільшити кількість аптек, які б уклали угоди з лікувально-профілактичними закладами і долучилися до Урядової програми.

Нагадаємо: завдяки цій програмі люди отримують ліки від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу.

"Участь аптек у програмі є добровільною, проте не можна допускати, щоб на території була аптека і не брала участь в такій серйозній державній програмі, – переконаний Ігор Ващенюк. – На жаль, такі аптеки є: дві у Камінь-Каширському, Локачинському, інших районах. З понад 50 тисяч рецептів відшкодовано 43 900, тобто 76 %. Враховуючи, що рецепт дійсний до місяця, то решта рецептів не надійшли до відшкодування. Всі рецепти, які подають суб'єкти господарювання, – на них подаються відповідні документи".

Зі слів начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігоря Ващенюка, програма фінансується без затримок, у встановлені терміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УРЯД ОБІЦЯЄ ДО ЛИПНЯ РОЗШИРИТИ ПЕРЕЛІК БЕЗПЛАТНИХ ЛІКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів