Поділитись:

У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі відремонтують актовий зал

Вівторок, 30 травня 2017, 12:28
У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі відремонтують актовий зал

У міськраді 1,7 мільйона гривень спрямують на капітальний ремонт актового залу та встановлення ліфта у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі.

Батьки, чиї діти з особливими потребами навчаються у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі, поділились на два табори: одні хочуть першочергово облаштувати ліфт у центрі для дітей, інші просять в першу чергу зробити капітальний ремонт в актовому залі. Про це йшлося 30 травня під час засідання "бюджетної" комісії.

Мама хлопчика, який навчається в цьому центрі, Наталія Чайка, сказала, що встановлення ліфта – це є вирішення проблеми, і влада має "повернутися обличчям" до дітей з особливими потребами, тому вона просить виділити першочергово кошти для ліфта.

Втім інша мама зазначили, що діти, які займаються в актовому залі, мають великі незручності через погану підлогу.

Заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт сказав, що питання не стоїть таким чином, що або актовий зал робити, або ліфт встановлювати. Просто ремонт в залі можна робити вже, а от щоби встановити ліфт, треба час, щоб привести в порядок документацію на землю. Саме після того, як будуть документи, то одразу ж візьмуться за встановлення ліфта.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко повідомила, що це була пропозиція управління - на момент, поки вирішуватиметься питання з ліфтом, дітей з другого поверху переселити на перший поверх центру для їхньої ж зручності.

"Тобто ваша позиція – виділити кошти на актовий зал, поки буде виготовлятись акт на землю, а потім виділити гроші на ліфт?" – запитав депутат Павло Данильчук

Григорій Пустовіт відповів, що все ж таки це було б логічно виділити зараз кошти на ремонт залу, а поки робитиметься документація на землю, буде перевиконання бюджету, і виділять кошти ще й на ліфт.

Депутат Тарас Шляхтич запропонував залишок коштів, які будуть після ремонту залу, спрямувати на встановлення ліфта.

Відтак вирішили цільове призначення цих коштів: 1,7 мільйона прописати на актовий зал та ліфт. Спочатку зроблять актовий зал, а потім візьмуться за встановлення ліфта.

Надрукувати
мітки:
коментарів