Поділитись:

У бюджет не повернули ще жодної копійки з активів "сім'ї" Януковича, - заступник Генпрокурора

Субота, 06 лютого 2016, 15:29

Станом на сьогодні немає жодного обвинувального вироку від українських судів у справах екс-президента Віктора Януковича та його найближчого оточення, які перебувають у санкційному списку.

Про це в інтерв'ю ЛІГА.net заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько.

Як зазначив заступник Шокіна, у 2015 році в український бюджет повернули близько 300 тисяч гривень так званих "корупційних коштів", однак усі ці кошти були конфісковані у чиновників, які не мають стосунку до оточення президента-втікача.

Але з цих 300 тисяч немає ні копійки коштів колишніх чиновників. Тому ці включення в бюджет на кожний рік запланованих мільярдів — популізм,
— заявив Касько.

З його слів, причина цього — відсутність обвинувальних вироків українського суду у справах проти екс-чиновників з найближчого оточення "Сім'ї". При цьому Касько наголосив, що точну суму заарештованих активів Януковича та його приспішників зараз назвати неможливо.

"Ви ні в жодному моєму інтерв'ю цієї суми не знайдете. З простої причини: жодна цифра не буде відповідати дійсності. Ніхто не може точно порахувати, скільки коштує на даний момент арештована яхта або земельна ділянка на Сардинії. Ніхто не знає їх реальну вартість. Яку суму вам би не називали, вона буде неточною", — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВКРАДЕНІ "СІМ'ЄЮ" ЯНУКОВИЧА 1,5 МІЛЬЯРДА ДОЛАРІВ ПІДУТЬ НА АРМІЮ ТА СОЦСТАНДАРТИ, – ЯЦЕНЮК

До слова, Віталій Касько переконаний — повернути в Україну мільярди, вкрадені президентом-втікачем Віктором Януковичем і його оточенням, вдасться не раніше, ніж через 5 років, навіть у випадку ідеальної роботи української правоохоронної системи.

Надрукувати
мітки:
коментарів