Поділитись:

Луцькі виробники морозива "позичили" упаковку відомого бренда

Середа, 31 травня 2017, 17:54

Дві луцькі фірми незаконно використовували оформлення упаковки морозива відомого виробника у виробництві і продажі власного товару.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

До Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надійшла заява від ТОВ "Ласунка" (м. Дніпро) про недобросовісну конкуренцію з боку ПП "Кіларго!" та ПП "Фенікс!", які знаходяться в м. Луцьку.

Представники "Ласунки" стверджували, що луцькі виробники неправомірно використовують оформлення упаковки товарів, зокрема морозива "Белая Бяроза", під час виробництва та реалізації морозива "Білоруський пломбір" та "Пломбір". Власник знаків для товарів і послуг "Белая Бяроза" не надав згоди іншим суб'єктам господарювання в Україні на їх використання y своїй господарській діяльності.

Волинські антимонопольники доведели, що дії ПП "Кіларго!" та ПП "Фенікс!" є порушенням Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції", зокрема у вигляді використання без дозволу уповноваженої на те особи сукупності домінуючих позначень в оформлені упаковок морозива "Білоруських пломбір" ("Пломбір"), що може призвести до зміщування з діяльністю ТОВ "Ласунка", яке має пріоритет на їх використання.

Тож Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ПП "Кіларго!" та ПП "Фенікс!" припинити порушення.

Наразі недобросовісні підприємці повідомили про припинення виробництва морозива "Білоруський пломбір" та "Пломбір".

ДОВІДКОВО:

ПП "Кіларго!" – основні види діяльності: виробництво морозива; виробництво готової їжі та страв; неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами (основний). Засновник: Дубенська Ольга Леонідівна. Розмір статутного капіталу становить 5000.00 грн. Керівник підприємства – Казибрід Роман Іванович.

ПП "Фенікс!"основні види діяльності: виробництво м'ясних продуктів; перероблення молока, виробництво масла та сиру; виробництво морозива (основний); оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами; вантажний автомобільний транспорт; будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновник, кінцевий бенефіціарний власник і керівник підприємства – Сімонова Златослава Романівна. Розмір статутного капіталу становить 100 000.00 грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів