Поділитись:

ДФС здійснюватиме митний контроль онлайн

Четвер, 01 червня 2017, 14:30
ДФС здійснюватиме митний контроль онлайн

Державна фіскальна служба в онлайн режимі моніторитиме процеси митного контролю та оформлення.

Про це розповів в.о. голови ДФС Мирослав Продан, – повідомляє "Урядовий портал".

У Державній фіскальній службі України заплановано створення Департаменту таргетингу та управління ризиками, який дозволить вивести на новий рівень практику здійснення вибіркового митного контролю.

Зі слів Мирослава Продана, результативність функціонування подібних центрів вже доведена в митних адміністраціях країн-членів ЄС, США, Канади і т.д.

Фахівці зазначеного департаменту будуть здійснювати відеоаналітику та віддалене спостереження за пунктами пропуску та зонами митного контролю, он-лайн моніторинг процесів митного контролю та оформлення, координацію оперативних заходів та взаємодію з усіма зацікавленими сторонами, а також супроводження системи управління ризиками та її постійну актуалізацію.

При цьому відеоконтроль та моніторинг здійснюватимуться в цілодобовому режимі.

Як відзначив очільник ДФС, запуск таргетинг-центру дозволить спростити та прискорити митні формальності для сумлінних суб'єктів господарювання, суттєво підвищить результативність митного контролю та зменшить корупційні ризики за рахунок перенесення частини повноважень щодо прийняття рішень до НТЦ.

"Вже зараз ми визначаємось з пріоритетними пунктами пропуску, де буде розміщене відповідне технічне обладнання. Попередньо це буде 10 пунктів пропуску через державний кордон з усіма країнами-сусідами. Зокрема, на кордоні з Польщею будуть обладнані три пункти пропуску, оскільки це один з пріоритетних напрямів туризму та зовнішньоекономічних зв`язків", – зазначив Мирослав Продан.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024