Поділитись:

Через сморід у Луцьку перевіряють каналізаційні мережі

П'ятниця, 02 червня 2017, 10:40

З березня року в місті Луцьку в різний час і в різних районах міста з'являється різкий, неприємний запах.

Основною причиною появи неприємних запахів вважали скид виробничих відходів ТзОВ "Біопаливо-енергетична компанія" та господарсько-побутових стоків з цукрового заводу і мікрорайону Вересневе на поля фільтрації заводу. Але з 22 травня керівництво ТзОВ "Біопаливо-енергетична компанія" вирішило тимчасово зупинити завод до повного з'ясування всіх причин поширення неприємного запаху. Про це йдеться у відповіді на петицію із проханням усунути запах в місті.

Однак запах продовжує поширюватись містом. Є ймовірність розповсюдження запаху з навколишніх прилеглих до міста територій (накопичення тваринних відходів та продуктів їх життєдіяльності на фермах, конюшнях, відгодівельних комплексах, цехах із забою тварин, м'ясопереробних підприємств та ін.). Можливе зливання спеціалізованою автомобільною технікою (асенізаційними автоцистернами) нечистот та відходів їх виробництва у невстановлених місцях, а також є підозра про можливе умисне скидання в каналізаційну мережу хімічних реагентів чи інших речовин, які спричиняють утворення неприємних запахів.

Міська рада звернулась до Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області з проханням провести позапланові перевірки діяльності цехів із забою великої рогатої худоби та свиней, м'ясопереробних підприємств, відгодівельних комплексів та інших подібних підприємств Луцького та прилеглих районів з питань поводження з тваринними відходами, а також до управління Служби безпеки України у Волинській області з проханням перевірити можливе умисне скидання в каналізаційну мережу хімічних реагентів чи інших речовин.

Задля підключення господарсько-побутових стоків мікрорайону Вересневе до міської каналізаційної мережі, на черговій сесії міської ради 31.05.2017 виділено з міського бюджету 150 тис. грн на проектні роботи з нового будівництва господарсько-побутової каналізації мікрорайону Вересневе. Самі роботи планується провести протягом 3-х місяців.

На найближчому засіданні виконавчого комітету буде розглянуте питання і ухвалене рішення про впорядкування процедури приймання та обліку привозних (асенізаційним автотранспортом) стічних вод в міську мережу господарсько-побутової каналізації.

Працівниками відділу екології та департаменту житлово-комунального господарства міської ради спільно з спеціалістами комунальних підприємств "Луцькводоканал" та "Луцькспецкомунтранс" проводяться обстеження мереж водовідведення та зливової каналізації на предмет виявлення несанкціонованих підключень до цих мереж. У разі виявлення таких порушень будуть вживати необхідні заходи щодо їх усунення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТАЛО ВІДОМО, ЧОМУ СМЕРДИТЬ НА 33-МУ І 40-МУ РАЙОНАХ ЛУЦЬКА (ФОТО, ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024