Поділитись:

Впровадження електронного квитка залежить від рішення Луцькради

П'ятниця, 02 червня 2017, 12:33
Впровадження електронного квитка залежить від рішення Луцькради

Луцьк – в трійці лідерів із напрацювань для запровадження електронного квитка в громадському транспорті. Проте всі результати можуть бути втрачені, якщо Луцькрада не прийме відповідне рішення.

Про це розповів директор ТОВ "Системний зв'язок" Віталій Васильків, – повідомляє ВолиньPost.

Зі слів Віталія Васильківа, вже запровадили тестовий режим, була розроблена стратегія запровадження на весь пасажирський транспорт, в тому числі і для приватних перевізників. Тепер стратегія має бути обговорена та представлена місту. Проте, як переконує посадовець, доля електронного квитка залежить від міської ради, адже депутати мають прийняти рішення про виділення коштів та запуск системи.

"Електронний квиток дасть прозорість стосунків між пасажирами та підприємством ЛПЕ. На другому етапі запуску такої системи можуть бути підключені приватні перевізники. Це дасть можливість вести прозорий розрахунок за пасажирообігом", – пояснює Васильків.

Проте посадовець побоюється, що, не розібравшись в технології та вартості, сесія Луцькради може прийняти неправильне рішення, знищивши напрацювання.

"Такі проекти є складними і для кожного міста створюються індивідуально. Розробка дизайну, системи оплати проїзду, методів контролю, правил перевезення та інше коштує досить недешево. Керівник ЛПЕ має активну позицію, і місто змогло отримати такі чудові результати. Але ми змушені призупинити провадження, оскільки на крайній сесії не заклали в бюджет коштів для розрахунків близько 2 мільйонів. В грудні 2016 уже виділили на термінали кондукторів мільйон, з чого і розпочалася робота", – каже Васильків.

"Щодо заяви Поліщука (про затягування експерименту і скасування валідаторів, – К.), то я думаю, що він погарячкував. Щоб приймати такі рішення, треба розбиратися в системі та бачити можливість розвитку. Ми запровадили систему диспетчеризації, і жителі могли спостерігати за рухом тролейбусів. Сьогодні ми змушені призупинити ці сервіси, бо не знаємо, чи буде фінансування від влади", – додає він.

Зі слів директора товариства, за умов фінансування, з липня може відбутися повний запуск.

"Якби виділили 2 мільйони та дали дозвіл на запуск системи, то система сповіщення та електронний квиток і GPS-моніторинг з липня працювали б. Якщо сесія не підтримає, то той мільйон, що уже витрачений на валідатори, буде втрачений", – резюмував Васильків.

Надрукувати
мітки:
коментарів