Поділитись:

Ремонт дворів у Луцьку: результати і плани

Субота, 03 червня 2017, 14:00

У Луцьку вже декілька років поспіль активно триває ремонт прибудинкових територій. Хтось уже дочекався оновлення свого двору, а є території, які тільки в планах.

Конкурент дізнався, що передбачає такий ремонт, які луцькі двори ремонтують зараз і скільки ще роботи попереду.

Юрій Крась, директор департаменту житлово-комунального господарства Луцькради:

"Зараз в Луцьку завершують ремонт прибудинкових територій, який почали торік. Наразі ремонт нових об'єктів не розпочали: до завершення йде розробка проектно-кошторисної документації.

Тривають роботи на вул. Чорновола, 24, Липинського, 15, Потебні, 52, Львівська 61, 61 а, 61 б, просп. Соборності 32-34.

Труднощі виникають із встановленням сміттєвих контейнерів і майданчиків під ними. Завжди є розбіжності в думках: одні мешканці хочуть, щоби смітники стояли з одного боку, інші – з другого. Виникають й технічні труднощі, але вони не настільки суттєві, як людський фактор.

До ремонту прибудинкових територій ми підходимо комплексно: це і встановлення дитячого обладання; освітлення, якщо його немає чи пошкоджене; роблять пониження на всіх виходах з будинків для комфортного пересування людей з обмеженими можливостями; встановлюємо сміттєві контейнери, якщо є можливість, то намагаємося облаштувати роздільний збір сміття; міняємо мережі.

Попереду ще дуже багато роботи. Ремонтувати прибудинкові території почали три роки тому, і досить багато дворів потребує цього ремонту.

Цьогоріч планують відремонтувати 25 прибудинкових територій".

Тарас Яковлев, екс-заступник міського голови:

"Ремонт прибудинкових територій – це передусім відновлення асфальтного покриття при необхідності, ремонт комунікаційних мереж, облаштування пішохідної зони бруківкою, впорядкування зони зелених насаджень, облаштування парковками, бо на наших прибудинкових територіях вони не були враховані, а автомобілів все більше, встановлення зовнішнього освітлення.

Ще раніше депутати ухвалили рішення про реконструкцію більш ніж 60 прибудинкових територій. Торік ми зробили майже 40, цьогоріч ремонт 11 дворів завершують. Зараз якраз продовжують ремонтувати ті прибудинкові території, які почали ми.

Департамент ЖКГ стежить за виконанням робіт, є гарантійні терміни, залежно від виду робіт. Якщо виникають якісь проблеми, то підрядні організації повинні їх усунути.

Перед тим, як ми робили прибудинкову територію, на об'єкт виїжджав або міський голова, або я, і ми показували, що саме планують тут зробити. Дуже часто виникали скандали: потрібна чи ні парковка, зрізати чи не зрізати дерево, встановлювати дитячий майданчик чи ні. Але зазвичай ми знаходили спільне рішення. Більше 90 % лучан були задоволені роботою. Загалом ще роботи вистачить на років 5".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКІ ДВОРИ ТА ДОРОГИ ЛУЦЬКА ВІДРЕМОНТУЮТЬ У 2017 РОЦІ: ПЕРЕЛІК (ДОПОВНЕНО)

Надрукувати
мітки:
коментарів