Поділитись:

Відпочинок за Луцьком: топ-8 місць для риболовлі (фото, мапи)

Четвер, 08 червня 2017, 21:00

Риболовля – чудовий спосіб активно та корисно провести своє дозвілля. Проте не кожен знає, як знайти придатне місце для цього.

Журналіст ділового видання Волині "Конкурент" Руслан Пилипчук познайомився із президентом Федерації риболовного спорту Волинської області Даміром Шихотаровим, який розповів про "риболовні реалії" та допоміг скласти топ-8 місць для вдалого "полювання" на рибу.

***

"На Волині риба є, і вистачає місць, де її половити. Окрім любительської, у нас на високому рівні розвинута спортивна риболовля, в цьому напрямі Волинь – одна з найкращих в Україні", – розповідає Дамір.

Головним ворогом волинських рибалок були і залишаються браконьєри.

"Для прикладу, у різних європейських країнах на звичайних, загальнодоступних місцях дуже багато риби. Ми "полюємо" на коропа, використовуємо спеціалізовані снасті на коропа, а клюють такі сюрпризи, як сом, карасі, лящі. Водойми дуже живі. У нас такого, на жаль, нема. На платних місцях можна зловити коропа, а на водоймах загального користування короп стає великим трофеєм", – каже президент федерації.

Звісно, що наші умови, попри чудовий природний потенціал, поки далекі від європейських. Але хороші місця для риболовлі є, і ми представляємо вашій увазі оптимальні водойми, які підійдуть як для самотнього "полювання" на рибу, так і для сімейного відпочинку біля Луцька.

Кричевичі

Площа водойми: 55 га.

Умови: 200 гривень за добу, телефон – +380677716872; +380509697710.

Риба: короп, амур білий, вугор, карась срібний, лин, судак, червонопірка, щука.

Трофейне озеро "Кричевичі" – одне з найкращих, якщо не найкраще місце для риболовлі на Волині. Розташоване воно у Ковельському районі. Тут створено всі умови як для любителів, так і для професіоналів. Також відбуваються різноманітні змагання. Озеро оточене лісом, що надасть вашому відпочинку ще більшого кайфу.

"Ми у Кричевичах навели лад, там немає браконьєрства, зате розводиться риба. Організовували там чемпіонат України, ловили вугра, хоча цілилися на окуня, щуку. Рибалки зі Сходу та Півдня України взагалі такої риби ніколи не бачили. Велике досягнення, що в нас тепер є така водойма", – описує водойму президент Федерації риболовного спорту Волині Дамір Шихотаров.

Хрінники

Площа водойми: 2500 га.

Умови: безкоштовно.

Риба: щука, короп, густера, карась срібний, лин, лящ, окунь, плотва,жерех, голавль, язь.

Водосховище у Хрінниках чудово підходить як для простого відпочинку, так і для риболовлі в будь-яку пору року. Клює тут переважно все, особливою приємністю для затятих риболовів буде можливість "зачепити" характерні лише для річок види: жерех, голавль, язь.

Тут дуже популярна риболовля з човна, оскільки водойма "може похвалитися" різноманітними глибинами.

"Нещодавно тут організовували першість України і в середньому один рибалка ловив за годину 3-5 кілограмів риби. Це при умові, що основними об'єктами "полювання" були плотва та окунь", – зазначає Дамір Шихотаров.

Малево

Умови: безкоштовно.

Риба: бичок, верховодка, головень, густера, жерех, йорж, карась срібний, лин, лящ, окунь, піскар, плотва, сазан, сом, судак, червонопірка, щука.

Річка Стир – головна водойма Волині. Одне із найулюбленіших місць річки для риболовлі у волинян – поблизу села Малево. Тут нема ніяких спеціальних умов чи зручностей, зате наявний найширший видовий потенціал риби.

Окрім цього, ви зможете насолодитися чудовими краєвидами.

Боголюби

Площа водойми: 6,3 га.

Умови: платно, від 120 гривень за добу. Ціну уточнювати за номером – +380 (95) 135 79 64

Риба: карась срібний, короп.

Боголюби розташовані за кілька кілометрів від Луцька. Тут створено хороші умови і для рибалки, і для активного відпочинку, на який можна "захопити" усю сім'ю. Окрім водойми, тут є альтанки та облаштовані місця для дітей.

Також тут можна взяти напрокат човни та вудки. Боголюбскі ставки – чудове місце для відпочинку та риболовлі у безпосередній близькості до Луцька.

Шепель

Площа водойми: 120 га.

Риба: короп, верховодка, карась золотий, карась срібний, лин, плотва, щука, окунь.

Ставок в селі Шепель розташований досить близько від Луцька: всього 18 кілометрів. Тут достатньо риби на різний смак, тому ви цілком зможете якісно порибалити на цій водоймі.

Сирники

Площа водойми: 4,3 га.

Умови: платно, 200 гривень за день/ніч.

Риба: амур білий, карась срібний, короп, сом, судак, товстолоб.

"Квадратний" ставок у селі Сирники – популярна місце не тільки серед компаній, які хочуть гарно провести час, посмаживши шашлики та випивши міцних напоїв, а й серед рибалок.

Риби тут багато. Кажуть, що живе там величезний сом вагою 80 кілограмів. Якщо ви ще не рибалили у Сирниках – варто спробувати.

Коршів

Площа водойми: 10,5 га.

Умови: платно, день - 100 гривень, доба - 150. Ціни уточнювати за номером - +380 (93) 833 58 22.

Риба: амур білий, йорж, карась срібний, короп, короп дзеркальний, лин, окунь, плотва, ротан, сом, товстолоб, щука.

У селі Коршів Луцького району є два ставки, які з'єднані річкою Чорногузкою. Видовий склад риби тут також різноманітний. Привертає увагу й навколишній ландшафт. Загалом чудове місце для риболовлі.

Цумань

Площа водойми: 12,85 га.

Умови: платно. Ціну уточнювати за номером +380 (97) 158 01 80.

Риба: амур білий, карась срібний, короп, короп дзеркальний, лин, щука.

Цуманський став – хороше місце для риболовного вікенду. Тут є будиночок, в якому можна переночувати. А головне – водойма багата різноманітною рибою. Переважно це коропи й карасі.

(Для написання цього матеріалу використовувалися дані з ресурсу https://rivnefish.com/)

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 лютого 2024
12 лютого 2024
29 січня 2024
22 січня 2024
09:13
18 січня 2024
10:37
08 грудня 2023
30 вересня 2023
04 вересня 2023
13 серпня 2023